Βραζιλία-Ελβετία : Αρχίζει η σάμπα

Η πολυνίκης της διοργάνωσης, Βραζιλία, αντιμετωπίζει την Ελβετία για τον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπελλου (21:00, ΕΡΤ1) και θέλει να δικαιολογήσει από νωρίς τον τίτλο του φαβορί του Μουντιάλ.

Η ώρα της «Σελεσάο» έφτασε. Η πέντε φορές πρωταθλήτρια κόσμου ρίχνεται απόψε (21:00, ΕΡΤ1)  στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στην Ελβετία. 16 χρόνια χωρίς Μουντιάλ είναι πάρα πολλά άλλωστε για τη Βραζιλία, όπως δήλωσε και ο Ρονάλντο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας που κατέκτησε το τελευτάιο Μουντιάλ, το 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας.

Η Βραζιλία αν και είχε κάποια προβλήματα στην αρχή των προκριματικών, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Τίτε, έκανε περίπατο και πήρε εύκολα την πρώτη θέση. Με μπροστάρη το Νεϊμαρ αλλά και ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα σε όλες τις γραμμές, η Βραζιλία φιλοδοξεί να «ξεπλύνει» την ντροπή από την 7αρα από τη Γερμανία το 2014 στη χώρα τους και να φτάσει στην κορυφή του κόσμου για έκτη φορά στην ιστορία της.

Μόνο πρόβλημα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Βραζιλίας είναι ο Φρεντ που είναι αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι ενώ η μεγάλη απουσία στο ρόστερ είναι αυτή του Ντάνι Άλβες που στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Η Ελβετία είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τα πήγε θαυμάσια στα προκριματικά με τη μοναδική ήττα της όμως, από την Πορτογαλία, την τελευταία αγωνιστική, να της στερεί την πρωτιά στην ισοβαθμία και να την στέλνει στα μπαράζ. Εκεί, με μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, οι Ελβετοί προκρίθηκαν στο Μουντιάλ.

Απουσίες δεν υπάρχουν για τους Ελβετούς, που θα παλέψουν για κάτι θετικό απέναντι στο μεγάλο ίσως φαβορί της διοργάνωσης, ώστε να κάνουν άλμα πρόκρισης.

22η συμμετοχή για τη Βραζιλία σε Μουντιάλ που στοχεύει στην έκτη κατάκτηση ενώ οι Ελβετοί συμμετέχουν για 10η φορά με καλύτερή τους επίδοση την πρόκριση στα προκριματικά το 1954.

Ο αγώνας θα δεξαχθεί στην «Rostov Arena», χωρητικότητας 45.145 θεατών.

Πιθανές 11άδες:

Βραζιλία: Άλισον, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Ντανίλο, Κασεμίρο, Κουτίνιο, Παουλίνιο, Γουίλιαν, Γκαμπριέλ Ζεσούς, Νεϊμάρ

Ελβετία: Ζόμερ, Ακάντζι, Σααρ, Ροντρίγκες, Λιχτστάινερ, Μπεχράμι, Τσάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί, Ζούμπερ, Σεφέροβιτς

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από