Γερμανία-Μεξικό : Για την υπεράσπιση του στέμματος τα «πάντσερ»

Γερμανία-Μεξικό : Για την υπεράσπιση του στέμματος τα «πάντσερ»

Πρεμιέρα απόψε για την κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γερμανία, που θέλει να δέιξει από νωρίς τις διαθέσεις της απέναντι στο πάντα επικίνδυνο Μεξικό.

Ανοίγει η αυλαία για τον έκτο όμιλο του Μουντιάλ με την κάτοχο του τροπαίου Γερμανία να αντιμετωπίζει το Μεξικό (18:00, ΕΡΤ1) στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Οι ανανεωμένοι Γερμανοί έχουν στόχο όπως πάντα να κατακτήσουν τη διοργάνωση και γι’ αυτό θέλουν ένα δυνατό ξεκίνημα ώστε να αρχίσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους. Στα προκριματικά η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ έκανε περίπατο με 10 νίκες σε 10 παιχνίδια και έφτασε στη Ρωσία, όπου πέρσι κατέκτησε το Confederations Cup, με στόχο το repeat.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των «πάντσερ» δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ωστόσο αρκετή συζήτηση έχει σηκώσει η επιλογή του να δώσει φανέλα βασικού στο Νόιερ που ήταν εκτός ουσιαστικά όλη τη χρονιά.

Στον αντίποδα το Μεξικό, που προκρίθηκε και αυτό πολύ εύκολα στα γήπεδα της Ρωσίας, παίρνοντας την πρώτη θέση στον όμιλο του με μόλις μία ήττα, θα επιχειρήσει να κάνει τη ζημιά απόψε στο μεγάλο του αντίπαλο. Μένει να φανεί βέβεαια το αν και πόσο θα έχει επηρεαστεί η ομάδα από το πρόσφατο ερωτικό σκάνδαλο κάποιων παικτών με ιερόδουλες και αν αυτό θα βγει και στο γηπεδο.

Στα αγωνιστικά ο μόνος αμφίβολος για την ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο είναι ο Τσικαρίτο που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού αλλά λογικά θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι.

18η συμμετοχή σε Μουντιάλ για τη Γερμανία που θα επιδιώξει να το κατακτήσει και να φτάσει τη Βραζιλία στα 5 τρόπαια, 16η για το Μεξικό με καλύτερη επίδοση δύο συμμετοχές στα ημιτελικά το 1970 και το 1986.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας, χωρητικότητας 78.360 θεατών.

Πιθανές 11άδες:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μίλερ, Εζίλ, Ντράξλερ, Βέρνερ

Μεξικό: Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Βέλα, Κορόνα, Τσιτσαρίτο, Λοθάνο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ