Τιάγκο Νους: Το αργεντίνικο «διαμάντι» του ΟΦΗ που χορεύει τάνγκο τις αντίπαλες άμυνες (pics, vids)

Τιάγκο Νους: Το αργεντίνικο «διαμάντι» του ΟΦΗ που χορεύει τάνγκο τις αντίπαλες άμυνες (pics, vids)

Ο Τιάγκο Νους είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στον ΟΦΗ στο ξεκίνημα της εφετινής Super League και έχει κάνει πια ξεκάθαρο σε όλους γιατί επέμειναν οι Κρητικοί τόσο πολύ στην απόκτησή του το καλοκαίρι που μας πέρασε...

Η Αργεντινή είναι μια χώρα που έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή ποδοσφαιριστών και μάλιστα σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Είναι αρκετοί οι Αργεντίνοι που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Ελλάδα αγωνιζόμενοι στην Super League.

Ένας παίκτης που μπαίνει από νωρίς σε αυτήν τη λίστα σίγουρα είναι ο Τιάγκο Νους του ΟΦΗ. Ο βραχύσωμος δεξιός εξτρέμ των Κρητικών έχει κάνει ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στην σεζόν, καθιστώντας σαφές σε όλους γιατί επέμενε τόσο πολύ η ομάδα για να τον κάνει κάτοικο Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος… Κίναν Έβανς και η «signature move» του Σπανούλη: Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο απειλεί τον Ολυμπιακό… (vids)

Η Αρχεντίνος Τζούνιορς, η ρήτρα και ο ρόλος του Δέλλα

Το τμήμα scouting του ΟΦΗ είχε ξεχωρίσει τον Νους από Ιούνιο μήνα, αλλά όπως όλοι ξέρουμε οι διαπραγματεύσεις με συλλόγους της Αργεντινής είναι κάτι παραπάνω από δύσκολες. Ο Νους ανήκε στην ομάδα που ανέδειξε και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, την Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Η Αρχεντίνος πείστηκε τελικά να τον παραχωρήσει με την μορφή δανεισμού και όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, έχει βάλει και οψιόν αγοράς για το 50% των δικαιωμάτων του, το ποσό των 800.000 ευρώ. Δείγμα του πόσο πολύ πιστεύουν τον ποδοσφαιριστή στον σύλλογο, καθώς έπαιζε εκεί από τα 18 του.

Ο ΟΦΗ όταν αποκτούσε τον παίκτη δεν φανταζόταν το impact που θα είχε στο παιχνίδι του και μόλις λίγους μήνες αργότερα δεν μπορεί παρά να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος. Και ο σύλλογος, αλλά και ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος είχε επικοινωνήσει και μαζί του προκειμένου να τον πείσει να γίνει κάτοικος Ηρακλείου και να φύγει για πρώτη φορά μακριά από την Αργεντινή.

Eμφανισάρες και… one man show στο Κύπελλο

Ο 23χρονος εξτρέμ μετράει 8 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα. έχοντας 3 γκολ και 4 ασίστ, με τις εμφανίσεις του απέναντι σε Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα και τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο να είναι οι καλύτερές του.

Στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του ΟΦΗ απέναντι στον Πανσερραϊκό, μοίρασε μια ασίστ, σκόραρε, κέρδισε το νικητήριο πέναλτι, ενώ συμμετείχε στις επτά από τις εννέα τελικές προς την εστία, που κατέγραψε η ομάδα του.

Ενώ στην αναμέτρηση του Κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό, γύρισε το παιχνίδι από 0-1 με δύο δικά του γκολ σε 2-1 και έδωσε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας στους Ηρακλειώτες δείχνοντας έμπρακτα πόσο κομβικός είναι για την ομάδα του.

To heatmap της σεζόν στην Super League

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ