Όταν ο Λεμονής προσπάθησε να φέρει τον Μακελελέ στον Ολυμπιακό

Όταν ο Λεμονής προσπάθησε να φέρει τον Μακελελέ στον Ολυμπιακό

Ο Τάκης Λεμονής έβαλε στο… κόλπο τον Κριστιάν Καρεμπέ. Και τον Μάη του 2007 έφτασε ως το Λονδίνο για τον Κλοντ Μακελέλε.

Και το όνομα αυτού; Κλοντ Μακελελέ. Ο άλλοτε απίθανος κεντρικός χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης (145 συμ), της Τσέλσι (217 συμ), της Παρί Σεν Ζερμέν (118 συμ) και της Εθνικής Γαλλίας που άφησε σημάδι ανεξίτηλο στο ποδόσφαιρο με το πληθωρικό παιχνίδι του στα μισά του γηπέδου.

Ο ίδιος που τα τελευταία 24ωρα φλερτάρει με την ιδέα της επαγγελματικής αποκατάστασης στην Ελλάδα. Τον καλοβλέπει –ου μην ήδη υπέγραψε μαζί του- λέει ο Αστέρας Τρίπολης για τον πάγκο του αν και η αλήθεια είναι πως πέρασε μια πενταετία από την τελευταία φορά που ο -γεννημένος στη Κινσάσα- 51χρονος ανέλαβε μια τέτοια ευθύνη.

Διαβάστε επίσης: Έγραψε ιστορία ο Λάζαρος: Ο μοναδικός που έχει σκοράρει με τους τρεις μεγάλους Αθήνας και Θεσσαλονίκης! (pic+vid)

Όχι, δεν τα κατάφερε να χτίσει μια εφάμιλλη δεύτερη καριέρα στο παιχνίδι. Η ανάμνηση του σπουδαίου ποδοσφαιριστή είναι που τον κρατά σταθερά στο παιχνίδι. Και εκείνη που άνοιξε μια… τρύπα στον χρόνο μέσω της συνέντευξης του στο Action 24. Διότι ρωτήθηκε κάποια στιγμή αν έχει παρελθόν με την Ελλάδα. Αν υπήρξε κάποια άλλη στιγμή στην καριέρα του που είχε από τα μέρη μας μια πρόταση. Και η απάντηση του μας έστειλε απευθείας στον Μάη του 2007. «Ναι, όταν ήμουν στην Τσέλσι. Ο Ολυμπιακός με προσέγγισε και ο μάνατζερ μου ήθελε να με πάει εκεί, όμως, η Τσέλσι στην πορεία δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω» είπε. Και τα υπόλοιπα τα φέρνει πίσω το θυμικό…

Μάης του 2007 και ο Ολυμπιακός έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα με άνεση, νιώθει την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές. Και κυρίως για την δημιουργία μιας ομάδας που θα πετύχει κάτι στην Ευρώπη. Εποχή που το «διπλό» στο Champions League ήταν ακόμη άγνωστη λέξη… Ο Τάκης Λεμονής είχε επιστρέψει τον Γενάρη στη θέση του, αντικαθιστώντας τον Τροντ Σόλιντ και προσπαθεί να ενεργοποιήσει κάθε καλό του φίλο στο ποδόσφαιρο για να χτυπήσει «πόρτες» για τον χαφ που θα αλλάξει το επίπεδο του συνόλου. Ο ένας ήταν ο άλλοτε συμπαίκτης του Μάρτιν Νοβοσέλατς (1979-1982) που εκείνο τον καιρό ήταν στην Ομοσπονδία της Κροατίας. Ο άλλος ο Κριστιάν Καρεμπέ. Από τον Νοβοσέλατς ζήτησε πληροφορίες για το… ανέφικτο ενός πιτσιρικά που εκείνο τον καιρό έκανε θραύση στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον Λούκα Μόντριτς που ένα χρόνο αργότερα (2008) μετακόμιζε στο Λονδίνο για την Τότεναμ. Από τον Καρεμπέ την πρόσβαση στον Μακελελέ που ήταν ήδη 34 και που σκέφτονταν σοβαρά να αφήσει το Λονδίνο και την Τσέλσι.

Για τον Μόντριτς απλά δεν μπορούσε να γίνει. Με τον Μακελέλε όμως η κουβέντα άνοιξε και ο Λεμονής έφτασε ως το Λονδίνο για χάρη του. Παρακολούθησε τον τελικό του FA Cup στο Γουέμπλει (Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0, 19/5/2007). Τον γνώρισε. Προσπάθησε να του εξηγήσει την ιδέα του γύρω από εκείνον. «Φτάσαμε κοντά. Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για να πείσεις παίκτες τέτοιου βεληνεκούς, όπως ο Μακελελέ» είπε αργότερα στην συνέντευξη που παραχώρησε στη Sportday έναν χρόνο αργότερα (5/2008). Τα περισσότερα όμως έγιναν γνωστά από τον Κίμωνα Κοκορόγιαννη που σαν ατζέντης πήρε τα δικαιώματα του Μακελελέ στην Ελλάδα για εκείνη τη μεταγραφή.

«Είχαμε συμφωνήσει με τον Μακελελέ να έρθει στον Ολυμπιακό. Είχα πάρει την υπογραφή του μεγάλου αυτού παίκτη (δικαιώματα). Πήγε ο Λεμονής στην Αγγλία συνάντησε τον Μακελελέ, ήρθε εδώ ο πατέρας του παίκτη μαζί με τον δικηγόρο του, ήμουν ο μάνατζερ του παίκτη για τη μεταγραφή» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο ΦΩΣ, το 2013. Γιατί δεν έγινε; «είδε ο πατέρας του εδώ πόσο γούσταρε ο Ολυμπιακός τον Μακελελέ και του άλλαξε τα μυαλά γυρνώντας στο Λονδίνο. Με αποτέλεσμα να ζητήσει στο ήδη πολύ μεγάλο ποσό που είχε συμφωνηθεί, επιπρόσθετα 500.000 ευρώ ετησίως». Τελικά ο Μακελελέ έμεινε στην Τσέλσι για ακόμη έναν χρόνο και το καλοκαίρι του 2008 επέλεξε ως ελεύθερος την Παρί Σεν Ζερμέν. Εκεί έπαιξε ως τα 38 ως ότου και –το 2011- αποσύρθηκε

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ