Συγκλόνισε το πανελλήνιο: Ο γεωργός που δολοφόνησε 7 ανθρώπους σε μια ώρα – Λυπήθηκε μόνο τα παιδιά του με όσα του είπαν

Συγκλόνισε το πανελλήνιο: Ο γεωργός που δολοφόνησε 7 ανθρώπους σε μια ώρα – Λυπήθηκε μόνο τα παιδιά του με όσα του είπαν

Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο ωστόσο λίγοι μιλάνε γι' αυτό...

Το έγκλημα συγκλόνισε το πανελλήνιο ωστόσο λίγοι μιλάνε γι’ αυτό. Το μακρινό 1981, ο Σπύρος Σταρίδας, Καταλαμβανόμενος από φονική μανία, δεν δίστασε να σκοτώσει τους γονείς του, τη σύζυγό του και έναν γείτονα, φτάνοντας συνολικά τα οκτώ θύματα. Το τελευταίο του θύμα ήταν ο ίδιος.

Το χρονικό της Υπόθεσης

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Λορέντζο Μπράουν (pics)

Ήταν καλοκαίρι του 1981, όπου ο Σπύρος Σταρίδας, γεωργός στο επάγγελμα, επιστρέφει σπίτι του από το καφενείο στο Παλαιομονάστηρο, ένα μικρό χωριό κοντά στα Τρίκαλα. Καθώς μπαίνει στο σπίτι του, ζητά από τη σύζυγό του να του φέρει το καλό παντελόνι και το “πουκάμισο με τα αστέρια” και την παρακαλεί να πάρει τα δύο παιδιά τους και να φύγουν.

Η γυναίκα του, αντιλαμβάνεται ότι ο σύζυγός της, περνάει μια ακόμη κρίση, καθώς γνώριζε τα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς είχε νοσηλευτεί μια φορά σε ψυχιατρική κλινική αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Για μια παρτίδα χαρτιά…

Πριν επιστρέψει σπίτι, ο Σπύρος Σταρίδας έπαιζε χαρτιά στο καφενείο με τους συγχωριανούς του, όταν ξαφνικά κυριεύτηκε από φονική μανία. Το τι συνέβη στο καφενείο παραμένει άγνωστο, αλλά κάτι τον πυροδότησε με αποτέλεσμα να πάθει αμόκ.

Αφού γύρισε στο σπίτι, πήρε κάποια ρούχα, τα έβαλε φωτιά και τα έκαψε, δείχνοντας σημάδια οξείας κρίσης. Η σύζυγός του προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά απέτυχε.

Το μακελειό που «πάγωσε» την Ελλάδα

Ο 48χρονος, σε κατάσταση αμόκ, βάζει φωτιά στα υπόλοιπα ρούχα του. Κρατώντας μια καραμπίνα στα χέρια, ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του και προετοιμάζεται για την αιματοχυσία.

Το πρώτο θύμα της μανίας του ήταν ο ίδιος του ο πατέρας, ηλικίας 67 ετών. Λίγα λεπτά αργότερα, πυροβόλησε και τη μητέρα του, 65 ετών, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο.

Η μακάβρια λίστα των θυμάτων, ώρα με την ώρα, μεγάλωνε. Στο διπλανό σπίτι ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά του, ηλικίας 86 και 78 ετών αντίστοιχα. Τους εκτέλεσε εν ψυχρώ και στη συνέχεια βγήκε στους δρόμους του Παλαιομονάστηρου, πυροβολώντας αδιακρίτως.

Εκείνη την ώρα, ένα ζευγάρι θείων του που βρισκόταν τυχαία έξω, καθώς και ένας γείτονας που προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να του πάρει το όπλο, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του Σταρίδα.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς το σπίτι του κουμπάρου του. Εκεί συνάντησε την γυναίκα του την οποία είχε διώξει λίγο νωρίτερα από το δικό τους σπίτι. Χωρίς να περιμένει απάντηση, της είπε: «Τι δουλειά έχεις εδώ στο σπίτι του κουμπάρου; Εδώ στεφανώθηκες;» Και στη συνέχεια την πυροβόλησε δύο φορές…

Πως γλίτωσαν τα παιδιά του

Ο 48χρονος αγρότης επέστρεψε σπίτι του. Τα δύο παιδιά του, ηλικίας μόλις 10 και 12 ετών, ήταν ακόμη εκεί. Τα παιδιά ήταν έντρομα, τρομοκρατημένα και σχεδόν βέβαια για το δικό τους τέλος.

«Πατέρα, μην σκοτώσεις και εμάς… Μην μας σκοτώσεις», ψέλλισε το μικρό αγόρι.

Σαστισμένος τα κοίταξε για λίγο τα παιδιά του και δευτερόλεπτα μετά τα προσπέρασε για να συνεχίσει το φονικό του έργο. Τα διέσχισε χωρίς να τα πειράξει. Αυτά τα παιδιά, όπως αποδείχθηκε, ήταν οι μοναδικοί μάρτυρες που έζησαν για να διηγηθούν την ιστορία της πιο αιματοβαμμένης βραδιάς στα χρονικά της ελληνικής εγκληματολογίας.

Το τέλος του μακελάρη

Μετά τον φόνο της γυναίκας του, ακούμπησε την καραμπίνα στο έδαφος, έθεσε την κάννη στην καρδιά του και πάτησε τη σκανδάλη. Λίγο αργότερα, το όπλο του δράστη πυροβόλησε μια τελευταία φορά. Το τελευταίο θύμα ήταν ο ίδιος.

Πως βρέθηκε η καραμπίνα στα χέρια του

Η συζήτηση για την άδεια οπλοφορίας άνοιξε καθώς προέκυψε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να κατέχει καραμπίνα ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί.

Ήταν δύσκολο να εξηγηθεί πώς και με ποιο σκεπτικό δόθηκε άδεια σε ένα άτομο με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, το οποίο είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Ο διοικητής του τμήματος χωροφυλακής επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είχε άδεια οπλοφορίας, χωρίς να δοθεί ποτέ επίσημη απάντηση. Η μοναδική εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι την καραμπίνα την είχε λάβει ως δώρο από την αδελφή του που ζούσε στον Καναδά.

Πηγή: Enimerotiko.gr

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ