Κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για τις απεργίες

Κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για τις απεργίες

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στο καθεστώς των απεργιών, μετά και τη χθεσινή εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Την αντίθεσή της με τον τρόπο με τον οποίο εισάγεται στο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση η ρύθμιση για τις απεργίες στα πρωτοβάθμια σωματεία εξέφρασε η ΝΔ. Πρότεινε την εξής διάταξη: «Η […]

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στο καθεστώς των απεργιών, μετά και τη χθεσινή εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

Την αντίθεσή της με τον τρόπο με τον οποίο εισάγεται στο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση η ρύθμιση για τις απεργίες στα πρωτοβάθμια σωματεία εξέφρασε η ΝΔ.

Πρότεινε την εξής διάταξη: «Η απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κηρύσσεται με απόφαση του μισού (50%) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών τους. Αν η συνδικαλιστική οργάνωση είναι πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας η διεξαγωγή της ψηφοφορίας για τη λήψη της σχετικής απόφασης διεξάγεται και ηλεκτρονικά, προκειμένου οι εργαζόμενοι να διευκολυνθούν στην άσκηση του δικαιώματός τους. Η συμμετοχή των εργαζομένων στις σωματειακές διαδικασίες λήψης απόφασης, γίνεται με βάση τον ΑΜΚΑ ενός εκάστου από αυτούς, σύμφωνα με τις διατυπώσεις που Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας θα καθορίσει».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η κυβερνητική διάταξη είναι κακότεχνη, αόριστη και αντιφατική.

«Η πρόταση της ΝΔ οδηγεί σε ουσιώδη περιστολή του δικαιώματος της απεργίας», απάντησε το υπουργείο Εργασίας.

«Οι μάσκες έπεσαν, η πρόταση της ΝΔ για αλλαγές στον τρόπο κήρυξης της απεργίας είναι αποκαλυπτική για το πολιτικό σχέδιο και τις επιδιώξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν μπορεί να κρύψει την ταύτισή της με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ».

«Το πολυνομοσχέδιο-μαμούθ, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ίσως το πιο εμβληματικό νομοσχέδιο υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου» σχολιάζει ο Περισσός, τονίζοντας ότι «η χθεσινή ημερομηνία κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου θα μπορεί κάλλιστα να θεσμοθετηθεί ως «εθνική εορτή» του κεφαλαίου στην Ελλάδα, αφού γίνεται πράξη το πάγιο αίτημά του για ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, ξεκινώντας απ’ το πρωτοβάθμιο επίπεδο, εκεί δηλαδή που σπάει κόκαλα η εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία».

Για «επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια που θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση » κατηγόρησε το ΚΚΕ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Όταν δίναμε τη μάχη για τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, το ΚΚΕ ήταν ‘απών’ και αποφάσισε τώρα να κάνει μια επικοινωνιακού τύπου καμπάνια. Δεν έχει στόχο την ενίσχυση της εργασίας, αλλά να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, να πράξουν το καθήκον τους προασπίζοντας το σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, ζήτησε από τους βουλευτές η ΓΣΕΕ, με επείγον υπόμνημά της για τις απεργίες.

«Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία υπομονεύεται με την υπό ψήφιση νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης» τόνισε η ΓΣΕΕ, η οποία θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.


Πηγή: UNFOLLOW

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ