Η Αυστρία φυλλομετρά την ακροδεξιά ατζέντα της

Την αντιπροσφυγική της ατζέντα αρχίζει να φυλλομετρά η νέα αυστριακή κυβέρνηση συνεργασίας του συντηρητικού Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού Χανς-Κρίστιαν Στράχε (FPO), ο οποίος ανέλαβε έξι νευραλγικά υπουργεία με στόχο μεταξύ άλλων την επίτευξη της μηδενικής αποδοχής μεταναστών. Η κυβέρνηση βέβαια απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ΕΕ, καθώς, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, δεν […]

Την αντιπροσφυγική της ατζέντα αρχίζει να φυλλομετρά η νέα αυστριακή κυβέρνηση συνεργασίας του συντηρητικού Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού Χανς-Κρίστιαν Στράχε (FPO), ο οποίος ανέλαβε έξι νευραλγικά υπουργεία με στόχο μεταξύ άλλων την επίτευξη της μηδενικής αποδοχής μεταναστών. Η κυβέρνηση βέβαια απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ΕΕ, καθώς, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, δεν έχει καμία προκατάληψη απέναντι σε τέτοιου είδους σχηματισμούς, αρκεί να έχουν φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση.

Οι πρώτες ιδέες αυτής της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης, λοιπόν, έχουν ως εξής: Ο Στράχε, μιλώντας σε αυστριακό κρατικό κανάλι, δήλωσε ότι εξετάζονται και από τα δύο κυβερνώντα κόμματα ιδέες όπως o εγκλεισμός των προσφύγων σε στρατώνες, απαγόρευση κυκλοφορίας των προσφύγων μετά από κάποια ώρα, αφαίρεση κινητών τους προκειμένου οι Αρχές να ελέγχουν το περιεχόμενό τους κ.ά.

Ο σοσιαλδημοκράτης Σύμβουλος Ενσωμάτωσης, Γιούργκεν Τσερνοχόρτσκι, ωστόσο, τόνισε ότι «είναι απίστευτο να θέλει κάποιος απλά να κλειδώσει τους ανθρώπους που έρχονται σε εμάς και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η Κομισιόν αναμένεται να εξετάσει κατά πόσο τα σχέδια αυτά είναι συμβατά με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Σημειώνεται επίσης ότι στις Βρυξέλλες επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός.

 

Φωτογραφία: Άρης Οικονόμου/SOOC

 

Και οι πολίτες, τι λένε οι πολίτες;

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που αυστριακοί πολίτες γέμισαν σελίδες των social media με κατάρες –στην κυριολεξία– επειδή το Πρώτο Μωρό της Χρονιάς στη χώρα τους, πρακτική που συναντάται εδώ και δεκαετίες στον διεθνή Τύπο, έτυχε να προέρχεται από οικογένεια μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ίντερνετ και φορείς στήριξης των προσφύγων, τέτοιο κύμα μίσους και μάλιστα με στόχο βρέφος, όπως συνέβη στην περίπτωση της Άσελ και των γονέων της, Ναϊμέ και Αλπέρ Τάμγκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Heute, δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Πολλά από τα σχόλια που εμφανίστηκαν στις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυστριακών ΜΜΕ, όπου δημοσιεύτηκε η φωτογραφία της οικογένειας της Άσελ, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Νοσοκομείων της Βιέννης, είχαν στόχο και τη μητέρα της μικρής, η οποία ποζάρει χαμογελαστή φορώντας ισλαμική μαντίλα.

«Εναποθέτω τις ελπίδες μου στο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου», έγραψε ένας χρήστης. «Απελάστε άμεσα το απόβρασμα», έγραψε ένας άλλος στη σελίδα της Heute στο Facebook.

Πολλά από τα μηνύματα στη συνέχεια κατέβηκαν, αλλά η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι διερευνά την υπόθεση για να διαπιστώσει αν οι χρήστες αυτοί παραβίασαν τη νομοθεσία κατά της υποκίνησης και της ρητορικής του μίσους.

 

 

 


Πηγή: UNFOLLOW

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από