Η είδηση αναπαράγεται στα γαλλικά ΜΜΕ και η Μαρία Δεναξά τη μετέφερε με ένα «τιτίβισμά» της.
Επιτέλους θετικά μαντάτα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Μασσαλία χορηγήθηκαν ημερησίως 600mg χλωροκίνης σε ασθενείς που νοσούσαν και τα αποτελέσματα ήταν υποσχόμενα.
Η είδηση αναπαράγεται στα γαλλικά ΜΜΕ και η Μαρία Δεναξά τη μετέφερε με ένα «τιτίβισμά» της.
«Covid-19 –Γαλλία: Ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν 600mg ημερησίως χλωροκίνης θεραπεύτηκαν σε 6 μέρες και δεν ήταν πια φορείς του ιού. Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία», ήταν –πριν από δέκα ώρες- το πρώτο τιτίβισμα της γνωστής δημοσιογράφου και επί πολλά έτη ανταποκρίτριας στη Γαλλία.
Στο τελευταίο από αυτά τα «τιτιβίσματα» της όπως και σε σχετικά δημοσιεύματα στη Γαλλία αναφέρεται ότι μια φαρμακοβιομηχανία είναι έτοιμη να προσφέρει στη γαλλική κυβέρνηση μεγάλες ποσότητες ενός φαρμάκου που βασίζεται στην ουσία αυτή και για να υπάρξουν και άλλες δοκιμές.
❗️Covid-19-Χλωροκίνη:Η φαρμακοβιομηχανία Sanofi δηλώνει έτοιμη να προσφέρει στη γαλλική κυβέρνηση εκατομμύρια δόσεις του Plaquenil (χλωροκίνη) που θα μπορούσε να χορηγηθεί σε περίπου 300.000 ασθενείς με κορωνοιό καθώς οι κλινικές δοκιμές κρίνονται «υποσχόμενες».
— Maria Denaxa (@mdenaxa) March 18, 2020
Covid-19-Χλωροκίνη:Η φαρμακοβιομηχανία Sanofi δηλώνει έτοιμη να προσφέρει στη γαλλική κυβέρνηση εκατομμύρια δόσεις του Plaquenil (χλωροκίνη) που θα μπορούσε να χορηγηθεί σε περίπου 300.000 ασθενείς με κορωνοιό καθώς οι κλινικές δοκιμές κρίνονται «υποσχόμενες»., αναφέρει.
Η χλωροκίνη είνα η ουσία πάνω στην οποία βασίστηκε η… νίκη επί της ελονοσίας πριν από περίπου 70 χρόνια, ενώ «ασκεί ευεργετική επίδραση στον ερυθηματώδη λύκο και στην οξεία ή χρόνια ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η υδροξυχλωροκίνη έχει αρκετές φαρμακολογικές δράσεις οι οποίες μπορεί να εμπλακούν στα θεραπευτικά της αποτελέσματα», αναφέρεται στην ιστοσελίδα, galinos.gr.
Αυτό που επισημαίνεται είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να «τρέξει» στα φαρμακεία να πάρει το σκεύασμα αυτό καθώς ακόμη συνεχίζονται οι μελέτες σχετικά με τη χορήγησή του γύρω από την καταπολέμηση του κορωνοϊού.