Οι 10 νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν αφορούν ομάδες «υψηλού κινδύνου», δηλαδή ηλικιωμένους ή ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ο Κρις Ουίτι, ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας
Η βρετανική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, που έχει δεχθεί επικρίσεις για την ολιγωρία που έχει επιδείξει στη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων κατά του νέου κοροναϊού, ετοιμάζεται να επαναπροσδιορίσει την προσέγγισή της και να απαγορεύσει τις μαζικές συναθροίσεις, τη στιγμή που ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο διπλασιάστηκε στη χώρα, με 21 νεκρούς.
Οι 10 νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν αφορούν ομάδες «υψηλού κινδύνου», δηλαδή ηλικιωμένους ή ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ο Κρις Ουίτι, ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας.
Η χώρα ξεπέρασε σήμερα το όριο των 1000 κρουσμάτων και καταμετρά πλέον 1.140 επιβεβαιωμένα κρούσματα έναντι 798 χθες. Όμως, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας είχε διατυπώσει την εκτίμηση αυτήν την εβδομάδα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται μεταξύ 5000 και 10.000.
Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, το κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ένα έκτακτο νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα και η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων θα τεθεί σε ισχύ από το Σαββατοκύριακο.
Εκδηλώσεις όπως το τουρνουά τένις του Ουίμπλεντον, το φεστιβάλ μουσικής του Γκλαστονμπέρι και οι αγώνες ιπποδρομιών του Ρόγιαλ Άσκοτ ενδέχεται να ακυρωθούν, γράφει η Daily Telegraph.
Προς το παρόν, η κυβέρνηση, που ελπίζει να καθυστερήσει την κορύφωση της επιδημίας για το καλοκαίρι για να απαλύνει το φορτίο από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, συνέστησε στους πολίτες που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για μία εβδομάδα.
Η κυβέρνηση δικαιολογεί την προσέγγισή της εξηγώντας ότι το να λάβει δραστικά μέτρα πολύ νωρίς θα αποδυνάμωνε την ικανότητα του πληθυσμού να τα αποδεχθεί στην κορύφωση της κρίσης.