«Σκέφτηκα ότι χτυπούσα στην πόρτα της κόλασης»: Φοιτητής περιγράφει πως νόσησε από κοροναϊό και συγκλονίζει

Μπορεί να ξέρουμε καθημερινά την πορεία του κοροναϊού σε αριθμούς, αλλά σίγουρα αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το πως αισθάνεται ένας άνθρωπος που έχει νοσήσει από τον φονικό ιό και μάλιστα βαριά.

Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 136 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Καταγράφηκαν επίσης 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην κινεζική επικράτεια, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, γεγονός που αυξάνει σε 74.185 το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Δείτε επίσης: H Ιρίνα Σάικ χορεύει ξέφρενα και τραβάει όλα τα βλέμματα
Ωστόσο, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι κατώτερος από τα 1.886 μία ημέρα νωρίτερα και είναι επίσης ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 29η Ιανουαρίου.

Τα παραπάνω είναι τα τελευταία δεδομένα που έχουμε για τον φονικό ιό που συνεχίζει να εξαπλώνεται κυρίως στην Κίνα.

Και μπορεί να ξέρουμε καθημερινά την πορεία του κοροναϊού σε αριθμούς, αλλά σίγουρα αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το πως αισθάνεται ένας άνθρωπος που έχει νοσήσει από τον φονικό ιό και μάλιστα βαριά.

Ο 21χρονος φοιτητής Τάιγκερ Γε, -δεν είναι το πραγματικό όνομα, καθώς μίλησε με ψευδώνυμο φοβούμενος την κοινωνική απομόνωση- περιέγραψε όπως αναφέρει το Bloomberg την δραματική εμπειρία που έζησε ως ασθενής με κοροναϊό.

Ο φοιτητής περιέγραψε πως υποψιάστηκε ότι μπορεί να φέρει τον φονικό ιό, καθώς και ένιωσε όσο «πάλευε» με αυτόν.

Πώς κατάλαβα πως έχω κοροναϊό
Όπως περιγράφει το Bloomberg, ο Ταίγκερ Γε υποψιάστηκε στις 21 Ιανουαρίου για πρώτη φορά ότι κόλλησε τον ιό.

Αυτό που έκανε πρώτο ήταν να βάλει θερμόμετρο.

Λίγα λεπτά μετά διαπίστωσε ότι έχει πυρετό. Τα μεσάνυχτα έφτασε στο νοσοκομείο Τονγκζί, για να κάνει εξετάσεις. Μάλιστα περίμενε σε μία γεμάτη αίθουσα μαζί με άλλους ανθρώπους που είχαν τα ίδια συμπτώματα.

Φοβήθηκα», λέει ο Τάιγκερ Γιε. «Αναρίθμητοι φάκελοι ασθενών στοιβάζονταν στα γραφεία και όλοι οι γιατροί φορούσαν προστατευτικές στολές, κάτι που δεν είχα ξαναδεί στο παρελθόν» προσθέτει.

Οι επόμενες μέρες ήταν γεμάτες από απόγνωση και απελπισία καθώς ο 21χρονος προσπαθούσε να διαπιστώσει εάν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Το ίδιο βράδυ ο φοιτητής προμηθεύτηκε από μία μικρότερη κλινική φάρμακα, καθώς αναγκάστηκε να φύγει από την αναμονή του νοσοκομείου. Μάλιστα, επειδή τα συμπτώματά του δεν ήταν σοβαρά, οι γιατροί του συνέστησαν να μπει σε καραντίνα στο σπίτι του.

Το πήγαινε- έλα στο νοσοκομείο
«Υπέφερα από υψηλό πυρετό και πόνους σε όλο μου το κορμί. Για να αντέξω το μαρτύριό παρακολουθούσα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια» τονίζει περιγράφοντας τις πρώτες μέρες της επιστροφής στο σπίτι του.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τέλος του «Γολγοθά» του.

«Έβηχα λες και ήμουν ετοιμοθάνατος» λέει χαρακτηριστικά. Πήγε ξανά στο νοσοκομείο οι αξονικές τομογραφίες και άλλες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι κατά πάσα πιθανότητα είχε κολλήσει το νέο κοροναϊό που είχε εξαπλωθεί στους πνεύμονές του.

Ωστόσο, οι γιατροί έκριναν ότι η περίπτωσή του δεν ήταν τόσο κρίσιμη για να ξοδέψουν ένα από τα δυσεύρετα κιτ διάγνωσης του κοροναϊού, που θα ήταν προτιμότερο να τα φυλάξουν για κάποιους σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτόν.

Εκεί που νόμιζε πως θα φτάσει το τέλος του
Έτσι ο φοιτητής επέστρεψε για ακόμη μία φορά στο σπίτι του άρρωστος και ταλαιπωρημένος.

Τότε διαπίστωσε πως ο αδερφός του και η γιαγιά του άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Στη διάρκεια της νύχτας η κατάστασή του χειροτέρεψε τόσο πολύ, που νόμισε ότι είχε φθάσει το τέλος του. «Σκέφτηκα ότι χτυπούσα στην πόρτα της κόλασης» σημείωσε.

Ο Γιε πήγε εκ νέου στο νοσοκομείο όταν ο πυρετός έφτασε στους 39. Οι γιατροί του έβαλαν ορό και του χορήγησαν Kaletra, μια συνδυαστική φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του HIV κι έχει αποδειχθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δραστική και έναντι του κοροναϊού.

Εν τέλει ο πυρετός έπεσε στους 37 βαθμούς και άρχισε να νιώθει καλύτερα.

Η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε σταθερή βελτίωση και εξασφάλισε ένα από τα περιζήτητα κιτ διάγνωσης, το οποίο επιβεβαίωσε ότι είχε κολλήσει τον κοροναϊό.

Ο γιατρός του συνέστησε να πάρει επί πέντε μέρες ειδικό φάρμακο και ελλείψει κλινών στο νοσοκομείο τον έστειλε πίσω στο διαμέρισμα των τριών δωματίων του για να παραμείνει σε απομόνωση.

Ωστόσο στις 9 Φεβρουαρίου έκανε νέες εξετάσεις οι οποίες βγήκαν αρνητικές.

Η περιπέτεια όμως δεν τελείωσε εκεί.

Όταν η περιπέτεια έφτασε στο τέλος της
Ο φοιτητής μπήκε σε καραντίνα, σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο, το οποίο φρουρούσαν αστυνομικοί.

Εν τέλει ύστερα από πέντε 24ωρα νέας νοσηλείας γύρισε σπίτι του.

Παρά το γεγονός ότι ευγνωμονεί τους θεράποντες ιατρούς του δεν διστάζει να επικρίνει την κινεζική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

«Η Χουμπέι [η επαρχία της οποίας πρωτεύουσα είναι η Ουχάν] έχασε τη μία μετά την άλλη τις ευκαιρίες καθώς [οι Αρχές] προσπαθούσαν να καλύψουν αυτό που συνέβαινε. Τα πράγματα δεν θα είχαν φθάσει εδώ που είναι σήμερα αν η κυβέρνηση δεν είχε αποκρύψει πριν από ένα μήνα τις πληροφορίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από