Λαγοκέφαλοι: «Εισβολή» και στον Παγασητικό

Λαγοκέφαλοι: «Εισβολή» και στον Παγασητικό

Το ψάρι δεν πρέπει να καταναλώνεται σε καμία περίπτωση, καθώς περιέχει επικίνδυνες τοξίνες.

Εχουν γεμίσει τις ελληνικές θάλασσες οι λαγοκέφαλοι με πολλές καταγγελίες αλιέων να καταγράφονται και στον Παγασητικό, σύμφωνα με το taxydromos.gr, θέτοντας σε επιφυλακή της αρχές για την αντιμετώπισή τους.

Σημειώνεται πως οι ειδικοί καθώς και το ΕΛΚΕΘΕ έχουν επισημάνει τον κίνδυνο από την μεγάλη πυκνότητα των πληθυσμών του λαγοκέφαλου στα νερά μας, λόγω έλλειψης θηρευτών του στη Μεσόγειο. Η συστηματική εισροή λαγοκέφαλων στα νερά της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου αποτελεί «απειλή» για τους αλιείς.

Τη μεγάλη «απειλή» που αντιμετωπίζουν οι αλιείς από την συστηματική εισροή λαγοκέφαλων στα νερά της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου πελάγους επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Το πρόβλημα μεγεθύνεται διαρκώς όσο δεν δίνεται λύση. Το είδος δεν θεωρείται επιθετικό ή επικίνδυνο με άλλον τρόπο, πέρα από την αποφυγή της κατανάλωσής του από τον άνθρωπο. Το ψάρι αυτό δεν είναι βρώσιμο, καθώς περιέχει επικίνδυνες τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (κυρίως εντόσθια, δέρμα), οι οποίες αρκετές φορές μπορούν να αποβούν και θανατηφόρες.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων του ΕΛΚΕΘΕ μελετάει την εξάπλωση και την βιολογία του είδους από τότε που εμφανίστηκε στις Ελληνικές θάλασσες. Ο λαγοκέφαλος που προέρχεται από την Ερυθρά θάλασσα έχει εισβάλει στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του καναλιού του Σουέζ την τελευταία δεκαετία, έχει εξαπλωθεί στις Ελληνικές θάλασσες, έχοντας εγκαταστήσει -μέχρι στιγμής- μεγάλους πληθυσμούς στο Ν. Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ