Η δικογραφία του 2013, η επένδυση στην Καστοριά κι οι σχεσεις του με αρμενική κοινότητα της Αθήνας.
Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας του 41χρονου ομογενούς από την Αρμενία που δολοφονήθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στην πλατεία Καραϊσκάκη, στη Γλυφάδα. Η αστυνομία εκτιμά ότι ήταν δύο οι δράστες που πυροβόλησαν το θύμα με πυροβόλα όπλα την ώρα που είχε σταθμεύσει και έβγαινε από το αυτοκίνητό του.
Ο 41χρονος, πατέρας δύο παιδιών, ήταν δάσκαλος πάλης κι είχε επαφές με την αρμενική κοινότητα αλλά και την εκκλησία των Αρμενίων στην Ελλάδα. Είχε κατηγορηθεί το 2013 για «ξέπλυμα χρήματος» στα πλαίσια μεγάλης υπόθεσης εισαγωγής περίπου 160 κιλών διακίνησης κοκαίνης από την Κολομβία. Όμως απηλλάγη στην δίκη που πραγματοποιήθηκε, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το 2015 με περισσότερους από 100 κατηγορουμένους που κατάγονταν από την Ρωσία, την Γεωργία, την Αλβανία ενώ υπήρχαν και πολλοί Ελληνες εμπλεκόμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος είχε εμπλακεί στην υπόθεση κοκαίνης όταν σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε με άλλο άτομο ρωσικής καταγωγής στα πλαίσια επενδύσεων για εκτροφή ζώων για παραγωγή γούνας στην Καστοριά, είχαν διοχετευθεί χρήματα ορισμένων από τους ναρκωεμπόρους.
Ο 41χρονος είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε καμιά σχεση με την διακίνηση της κοκαίνης κι ότι όλα έγιναν με πρωτοβουλία του συνεταίρου του στην επένδυση στην βόρεια Ελλάδα κι ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στην μεταφορα των ναρκωτικών.
Τότε οι δικαστικές κι αστυνομικές αρχες είχαν κατασχέσει κοσμήματα σε τραπεζική θυρίδα του 41χρονου για τα οποία υποστήριξε –στην δίκη εκπροσωπήθηκε νομικά από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Ηλία Χαρίτο– ότι προέρχονται από την προσωπική ζωή και δεν έχουν οποιαδήποτε σχεση με τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με αναφορές προσώπων που τον γνώριζαν ο 41χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν φερόταν να έχει καμιά προσωπική ή επαγγελματική εκκρεμότητα κι απασχολείτο μόνο ένα θέμα αυθαιρέτου κτίσματος και με ορισμένες εκκρεμείς τραπεζικές συναλλαγές. Ασχολείτο συνεχώς με τα ζητήματα των Αρμενίων κι είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες εκδηλώσεις τους .
Από το 2013
Σημειώνεται ότι η προαναφερόμενη έρευνα της ΕΛΑΣ είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2013 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένο Εγκλήματος , σε συνεργασία με το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ καθώς και το κλιμάκιο της Αμερικανικής DEA στην Ελλάδα.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την παρακολούθηση μεταφοράς ναρκωτικών μεσα σε ένα κοντέινερ με μπανάνες Το επίμαχο κοντέινερ βρέθηκε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της Θεσσαλονίκης και περιείχε 108 πακέτα με 1,1 κιλά κοκαΐνης το καθένα, δηλαδή συνολική ποσότητα 120 κιλών.
Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα τοιχώματα του κοντέινερ. Το ίδιο κύκλωμα είχε στις αρχές του καλοκαιριού του 2013 μεταφέρει κοκαΐνη στο Δυρράχιο της γειτονικής Αλβανίας. Τότε, τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα τοιχώματα κοντέινερ που μετέφερε κοτόπουλα.
Ένας «μπομπέρ» που βλέπει… Euroleague: Η χρονιά «εκτόξευσης» του Βασίλη Τολιόπουλου (vids)
Από την έρευνα είχε προκύψει ότι τα μέλη της σπείρας είχαν μεταφέρει στη συνέχεια τα ναρκωτικά από το Δυρράχιο στην Ελλάδα μέσω λεωφορείων της γραμμής Ελλάδα – Αλβανία. Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται 40χρονος Γεωργιανός, ο οποίος καταζητείται στη χώρα του για διάφορα αδικήματα. Στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων.