Ο Νίκος Παππάς εποίησε την νήσσαν για τον «Μανόλο» Πετσίτη

Ούτε οι ερωτήσεις ήταν σκληρές στην φιλική ΕΡΤ αλλά ούτε και ο Νίκος Παππάς είχε τη διάθεση να εμπλακεί περισσότερο με τα «νταραβέρια» του φίλου που μπαινόβγαινε σε Μαξίμου και ΔΕΠΑ ως υπάλληλος του Λαυρεντιάδη και μάλιστα ακριβοπληρωμένος

Εξηγήσεις μετά από καιρό για τον δικό του «Μανόλο» επιχείρησε να δώσει χθες μετά τα μεσάνυχτα ο Νίκος Παππάς. Από την ΕΡΤ φυσικά και την Κατερίνα Ακριβοπούλου η οποία τον… πίεσε ιδιαίτερα για τον Μανώλη Πετσίτη και τις δραστηριότητές του.

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ο υπουργός να ρωτά «πείτε που είναι το θέμα» και η δημοσιογράφος να απαντά «δεν μπορώ να σας πω γιατί κι εγώ δεν έχω καταλάβει που είναι το θέμα».

Τέτοια πίεση δηλαδή στον υπουργό κ. Παππά, στενό φίλο με τον σερβιτόρο που έβγαζε μετά δεκάδες χιλιάδες ευρώ χρησιμοποιώντας το όνομά του και κάνοντας αποστολές για λογαριασμό του Μαξίμου.

Ο υπουργός είναι στριμωγμένος από όλες τις πλευρές, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στη συνέντευξη στην ΕΡΤ που μάλλον δεν την παρακολούθησαν και πολλοί, ίσως γι’ αυτό να πήγε και στο Ραδιομέγαρο, μετά τα μεσάνυχτα σαν τους κλέφτες.

Ο Παππάς πήγε να απαντήσει για όλα, και για τις καταγγελίες Μαρινάκη για τον «νταραβεριτζίδικο» ρόλο του σε σχέση με το κανάλι που έπρεπε να αποκτήσει ο Καλογρίτσας.

Πήγε, όμως, να απαντήσει και για τον Μανώλη Πετσίτη, κι έχει σημασία η στάση που κράτησε. Από τη μια υιοθέτησε τον «Μανόλο» και την οικογένειά του, που την αγαπά πολύ αλλά δεν θέλει να μας πει για το δέσιμο που έχει.

Αντί για 1.500 ευρώ πήγε στα χοντρά
Τον έβαλε στο κάδρο μάλιστα καθώς είπε ότι θα μπορούσε να καταλάβει μια θέση δίπλα του ή σε κάποιον υπουργό, αλλά δεν το έκανε και ο Πετσίτης πήρε το δικό του δρόμο. Προφανώς γιατί να πάει σύμβουλος όπως ο Καρανίκας και να κάνει αργομισθία με 1.500 ευρώ και να μην χρησιμοποιεί τον τίτλο «ο Πετσίτης του Παππά» και να βγάζει τριακόσια χιλιάρικα το χρόνο ως υπάλληλος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο οποίος μάλλον ήταν… κορόιδο και τον «τούμπαρε» ο σερβιτόρος των 4.000 ευρώ το χρόνο.

Από την άλλη ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τον Πετσίτη, γιατί προφανώς γνωρίζει ότι υπάρχουν σκελετοί στη ντουλάπα και δεν θέλει να του σκάσει καμιά βόμβα στα χέρια.

Στην ΕΡΤ είπε λίγο πολύ ότι δεν μπορεί να απολογείται ο ίδιος και η κυβέρνηση για ιδιωτικές συναλλαγές ενός ανθρώπου. Κι ότι εν πάση περιπτώσει εδώ δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα ώστε να υπάρχει και κάποιο σκάνδαλο.

Και τον «ευλογεί» και τον «αφορίζει» ταυτόχρονα τον Πετσίτη ο… Παππάς ο οποίος είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι πρέπει να κρατήσει συγκεκριμένη στάση ενόψει μάλιστα και της πιθανής του κλήσης για να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή.

Όμως, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επί της ουσίας απάντησε χωρίς να πει απολύτως τίποτε. Προσπάθησε να υποβαθμίσει μια υπόθεση που «ζέχνει» και γι’ αυτό έδειξε να είναι υπεράνω.

«Δεν μπορεί να απαντά ένας κυβερνητικός αξιωματούχος γιατί συνάφθηκαν σχέσεις απασχόλησης συγκεκριμένου ανθρώπου που κάποια στιγμή πέρασε από δίπλα μας;», αναρωτήθηκε ο Παππάς και συνέχισε «ή να ρωτήσω τον α ή τον β επιχειρηματία γιατί και πώς το έκανε;»

Η δημοσιογράφος φυσικά έμεινε… κολώνα, δεν είχε να τον ρωτήσει απολύτως τίποτε για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί. Διότι ο Νίκος Παππάς δεν θα έπρεπε να ερωτηθεί αν αγαπά την οικογένεια Πετσίτη (το ήξερε και η Ακριβοπούλου και υπονόησε ότι γνωρίζει πληροφορίες που θα έκαναν καλό στον υπουργό). Επρεπε να τον ρωτήσει μια σειρά από πράγματα για τον φίλο του Μανώλη Πετσίτη, τον οποίο όλο τον Κολωνάκι τον γνώριζε ως «Μανόλο του Παππά».

Γιατί του επέτρεπε τα νταραβέρια;
Γιατί επέτρεπε δηλαδή ολόκληρος υπουργός σε έναν ιδιώτη (αλλά πολύ φίλο του και με αγάπη στην οικογένεια Πετσίτη) να κάνει νταραβέρια της μέρας και της νύχτας; Ενας απλός ιδιώτης ήταν ο Μανόλο που άνοιγαν οι πόρτες με το όνομα «Παππάς»; Που γίνονταν χαριστικές ρυθμίσεις σε μπαρ του οποίου ήταν μέτοχος ο Πετσίτης, περιέργως από σερβιτόρος να έχει γίνει αφεντικό;

Δεν τον ένοιαζε τον Παππά ότι κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το όνομά του και για κακό και να του κάνει ζημιά; Προφανώς και το ήξερε και το επέτρεπε γιατί χρειαζόταν τους «νταραβεριτζήδες» και για άλλες υποθέσεις.

Ο κ. Παππάς δεν ρωτήθηκε επίσης πώς ένας άνθρωπος που απλά ήταν κάποια στιγμή κοντά τους, μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ή μάλλον ρωτήθηκε για να απαντήσει ότι θα πρέπει να ελέγξουμε μήπως πήγαινε για τις εταιρείες στις οποίες δούλευε.

Με απλά λόγια θα τον έστελνε ο Λαυρεντιάδης στο Μαξίμου να κλείσει δουλειές, να συζητήσει με κυβερνητικούς, να κομίσει μηνύματα κ.λπ. Και αυτό δεν είναι μεμπτό για τον υπουργό. Ότι ο κολλητός του πήγαινε στο Μαξίμου ως απεσταλμένος του επιχειρηματία ο οποίος χρωστά μερικά εκατομμύρια στην κρατική ΔΕΠΑ δεν είναι νταραβέρι; Γιατί ο Λαυρεντιάδης έστελνε τον Πετσίτη κι όχι κάποιον άλλον; Εξετίμησε τις ικανότητές του στο… σερβίρισμα και γι’ αυτό και του έδινε πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο αμοιβή;

Αραγε τι θα έπρεπε να απαντήσει ο κ. Παππάς, από το να κάνει το παγώνι, για το γεγονός ότι η εταιρεία ELFE χρωστούσε 130 εκατ. ευρώ και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν άγγιζαν το θέμα, ζητούσαν από τον Κιτσάκο να μην το αγγίζει και επέτρεπαν στον Λαυρεντιάδη να μην πληρώνει διευκολύνοντάς τον μάλιστα;

Δεν είναι κρατικό χρήμα το φέσι των 130 εκατ. ευρώ; Αν ένας… ιδιώτης όπως ο Πετσίτης είναι μεσολαβητής μεταξύ ενός επιχειρηματία και της κυβέρνησης, με την οποία έχει ιδιαίτερη σχέση, αυτό είναι ηθικό; Για να μην πούμε αν είναι και νόμιμο. Το να κάνει δηλαδή lobbying ο Πετσίτης χρησιμοποιώντας τα κονέ του στο Μαξίμου πώς θα χαρακτηριζόταν από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής;

Εκπρόσωπος off shore
Από την άλλη ο κ. Παππάς δεν ενοχλείται με το γεγονός ότι ο Πετσίτης είναι εκπρόσωπος υπεράκτιων εταιρειών με τις οποίες και ο ίδιος ο υπουργός έχει σχέσεις; Δηλαδή είναι σύμπτωση και του φαίνεται κάτι φυσιολογικό το γεγονός ότι ο παιδικός του φίλος, που μπαινόβγαινε όποτε ήθελε στο Μαξίμου ενώ ήταν υπάλληλος του Λαυρεντιάδη και εκπρόσωπος κύπριων δικηγόρων, να έχει τέτοια δραστηριότητα; Και ταυτόχρονα να είναι κολλητός με τον Αρτέμη Αρτεμίου με τον οποίον ο Νίκος Παππάς έκανε ταξιδάκια στην Καραϊβική;

Πολλές συμπτώσεις πράγματι.

Ούτε βεβαίως ρωτήθηκε ο Παππάς γιατί στο βιβλίο επισκεπτών της ΔΕΠΑ γραφόταν ο Πετσίτης και δίπλα Μαξίμου.

Καθόλου περίεργο για τον υπουργό που ο κολλητός του ζει βασιλικά κι έχει τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιαίτερα φουσκωμένους. Ούτε ότι στα μπαράκια που σύχναζα έχοντας στην τσέπη του «τούβλα» όλοι του έκαναν τεμενάδες γιατί ήταν ο «Μανόλο του Παππά».

Ο Νίκος Παππάς βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τον χτυπούν και μέσα από το κόμμα του γιατί του την έχουν φυλαγμένη. Είναι ανθρώπινο να αναζητά τη φιλική στέγη της ΕΡΤ να κάνει τον μονόλογό του χωρίς πραγματικές ερωτήσεις. Όμως, ουσιαστικά δεν απάντησε ποτέ. Και είναι μια ακόμη απόδειξη ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Μανώλη Πετσίτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από