Η περίπτωση της καταστροφής της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία στο Περιστέρι. Τόνισε ότι «αδίκως χάθηκαν τόσες ζωές», καθώς «ρέματα οδηγούσαν μέσα στην πόλη, τα νερά […]
Η περίπτωση της καταστροφής της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία στο Περιστέρι.
Τόνισε ότι «αδίκως χάθηκαν τόσες ζωές», καθώς «ρέματα οδηγούσαν μέσα στην πόλη, τα νερά από βουνά που είχαν αποψιλωθεί, ενώ έκανε λόγο για έναν αναποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας που δεν ειδοποίησε τους πολίτες»«Γιατί δεν έγίναν τα αντιπλημμυρικά έργα; Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν. Δεν υπάρχει άλλοθι που δεν έγινε αυτό το έργο επειδή υπάρχει ένα ζήτημα αρμοδιοτήτων που δόθηκαν στις περιφέρειες» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.Όπως σημείωσε «δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει».
Δεσμεύθηκε, μάλιστα, ότι «τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της Μάνδρας θα ολοκληρωθούν το συντομότερο. Και αν δεν γίνουν με αυτή την κυβέρνηση, θα γίνουν με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι το ελάχιστο το οποίο οφείλουμε στους κατοίκους της».
Υπενθύμισε, ακόμη, ότι η ΝΔ είχε δρομολογήσει ένα πλαίσιο για τα αυθαίρετα εξαιρώντας όσα είναι μέσα σε ρέματα κ.α. αλλά αυτό ξηλώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία ως «περιβαλλοντικά ευαίσθητος».«Είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν παίρνουμε τα μέτρα μας για τις φωτιές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες, τα τρία φαινόμενα που απειλούν την Ελλάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας, τέλος, ότι «καμία οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους μεγάλους μακροπρόθεσμους κινδύνους.
Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί αμυντική πολιτική για την χώρα. Διότι συνιστά τον μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τον τόπο μας».
Πηγή: UNFOLLOW