Υπόθεση «Σαουδική Αραβία»: Διάβασαν τα απόρρητα έγγραφα οι βουλευτές των κομμάτων

Οι βουλευτές των κομμάτων βρέθηκαν σε ειδική αίθουσα του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να λάβουν γνώση των διαβαθμισμένων εγγράφων για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία «Ζήτησα να πληροφορηθώ τον αριθμό των σχετικών με την υπόθεση αυτή, εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων, όπως προκύπτει από το πρωτόκολλο. Δεν πήρα απάντηση. Ο αμήχανος κύριος Κατρούγκαλος μου είπε απλώς […]

Οι βουλευτές των κομμάτων βρέθηκαν σε ειδική αίθουσα του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να λάβουν γνώση των διαβαθμισμένων εγγράφων για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία

«Ζήτησα να πληροφορηθώ τον αριθμό των σχετικών με την υπόθεση αυτή, εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων, όπως προκύπτει από το πρωτόκολλο. Δεν πήρα απάντηση. Ο αμήχανος κύριος Κατρούγκαλος μου είπε απλώς ότι είναι πολλά» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος γνωστοποιώντας ότι του δόθηκε σε μόνον σε δύο τηλεγραφήματα.

«Τα ερωτήματα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης όχι μόνον παραμένουν αλλά αυξάνονται και ενισχύονται. Θα ενημερώσω αναλυτικά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Διαβάσαμε διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία είχαν όντως κάποια πληροφορία. Δύο έγγραφα από τα τρία που επικαλέστηκε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός είδαμε, αλλά υπάρχει πληθώρα τέτοιων εγγράφων», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως ανέφερε «δεν υπάρχει ψέμα, αλλά διαστροφή της ερμηνείας από την πλευρά του Πρωθυπουργό ο οποίος επιχείρησε να καλύψει αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Οι Άραβες ήθελαν διακρατική συμφωνία και εμείς τους δίναμε μεσάζοντες. Οι Άραβες ήθελαν για αυτούς τα όπλα κι εμείς τους δίναμε μεσάζοντες να τα πάνε όπου αυτοί ήθελαν. Η διαδικασία ήταν άκρως εξευτελιστική», είπε ο κύριος Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Τα Υπουργεία δεν τους ανήκουν».

Στο υπουργείο Εξωτερικών βρέθηκαν επίσης οι ο Νίκος Ξυδάκης από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕΜάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων, και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι .

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC


Πηγή: UNFOLLOW

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από