Το άλλοτε δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου πέρασε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Θα κινηθεί δικαστικά κατά όσων τον εμπλέκουν σε κακούργημα.
Ο Γιάννης Δρόσος, και με τη βούλα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ ή syriza channel όπως έχει μετονομαστεί από τη στιγμή που ανέλαβε την «αναμόρφωσή» του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
Ο κ. Δρόσος, άλλοτε δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου την εποχή των «παχέων αγελάδων» και των μιζών, πέρασε από την αρμόδια επιτροπή με 11 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 4 «παρών», δηλαδή πέρασε ουσιαστικά με τις ψήφους της πλειοψηφίας.
Δεν χρειάστηκε και πολύς χρόνος για να γίνει δεκτός ο «εκλεκτός» του Μαξίμου, και δη των κ. Τζανακόπουλου και Κρέτσου, κι έτσι ανηφόρισε προς το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να επαναλάβει την «εξυγίανση» που πέτυχε και στην ΕΠΟ, όταν είχε επίσης διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση. Μια «εξυγίανση» τα αποτελέσματα της οποίας τα ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια στο ποδόσφαιρο.
Υπάρχει έρευνα ή όχι;
Από νωρίς υπήρξαν πάντως φήμες ότι σε βάρος του ιδίου και της τότε διοίκησης υπάρχει έρευνα για κακούργημα. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι αφορά σε υπόθεση κακοδιαχείρισης αθλητικού υλικού με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι και ο κ. Δρόσος και η τότε διοικούσα επιτροπή, ερευνώνταν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ήταν δηλαδή ποινικά ελεγχόμενος.
Προφανώς αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτε και ο επιφανής δικηγόρος και ακαδημαϊκός να μην έχει καμιά εμπλοκή, όμως, δεν θα έπρεπε να ξεκαθαριστεί αυτή η παλιά υπόθεση πριν διοριστεί στην ΕΡΤ;
Γιατί στους διαδρόμους των δικαστηρίων κυκλοφορούν φήμες ότι εκείνη η έρευνα (αν υπάρχει) για την ΕΠΟ έχει μπει σε κάποιο συρτάρι και δεν έχει προχωρήσει ποτέ. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιο σχετικό πόρισμα και ο κ. Δρόσος να «βολεύεται» για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση, με την τοποθέτησή του στην ΕΡΤ.
Ο ίδιος ο επιφανής νομικός είπε πάντως ότι θα προχωρήσει σε αγωγές κατά όσων δημοσιογράφων τον εμπλέκουν σε κακούργημα, κάτι που καθιστά πιο επιτακτικό το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης. Αν δηλαδή υπάρχει ή όχι έρευνα σε βάρος του.
Ντεκλαρέ
Ο κ. Δρόσος πήγε στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης και ρωτήθηκε σχετικά με τη θητεία του στο υπουργείο Αμυνας, όταν ο Τσοχατζόπουλος από τη μια κρατούσε το χέρι για τις μίζες κι από την άλλη τη σημαία του σοσιαλισμού.
Μάλιστα, βουλευτής της ΝΔ του είπε ότι δεν πρόλαβαν να τον καλέσουν να καταθέσει για τα εξοπλιστικά και δη για τα TOR – M1 για να απαντήσει ο κ. Δρόσος ότι και να τον καλούσαν δεν θα είχε να πει τίποτε διότι δεν γνώριζε κάτι σχετικό.
Ανέφερε ακόμη ότι στο υπουργείο με τον Ακη Τσοχατζόπουλο απλά δούλευε ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκεί όπου συνάντησε και την νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.
Βεβαίως, δεν… δουλεύεις απλά όταν είσαι διευθυντής του Ινστιτούτου το οποίο χαράσσει την πολιτική του Πενταγώνου. Ούτε είσαι τυχαίος εργαζόμενος όταν κατέχεις τον τίτλο του Γενικού Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτές είναι θέσεις ευθύνης, με υψηλές και διαβαθμισμένες αρμοδιότητες που μόνο ένας υπουργός που σε εμπιστεύεται τυφλά μπορεί να σου δώσει.
Τώρα αν ο κ. Δρόσος ήταν… άτυχος και υπουργός ήταν ο καταδικασμένος για τις μίζες των εξοπλιστικών Ακης Τσοχατζόπουλος, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Στη Βουλή, ο κ. Δρόσος έκανε και μαθήματα δημοσιογραφίας λέγοντας ότι θα μιλήσει με εκείνους τους δημοσιογράφους οι οποίοι κάνουν επί μισή ώρα μια ερώτηση. Παράλληλα, τάχτηκε όπως είπε «ξεκάθαρα και ντεκλαρέ» υπέρ της αξιολόγησης. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Το λέω ξεκάθαρα και ντεκλαρέ. Η αξιολόγηση δεν συνιστά λογοκρισία. Αξιολόγηση κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια και έχουν μεθόδους και μπορούμε να το δούμε» ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε «Φυσικά και δεν θα κάνουμε λογοκρισία στους δημοσιογράφους αλλά βλέπω συνεντεύξεις που ο δημοσιογράφος κάνει επι μισή ώρα την ερώτηση. Επιτρέψτε μου να πω ότι σε αυτόν θα πω «μάθε παιδί μου να ρωτάς ή πήγαινε μάθε γράμματα».
Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να λογοκρίνει κανένα δημοσιογράφο, αλλά όπως είπε όταν η ερώτηση διαρκεί ένα τέταρτο εκεί θα ακούσει από μένα «μάθε παιδί μου να ρωτάς ή μάθε γράμματα. «Αν αυτό το θεωρούμε λογοκρισία τότε θα διαφωνήσουμε», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Είπε, δε, ότι δεν του άρεσαν οι αλληλοκαταγγελίες σε πρώην και νυν στελέχη, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει περιθώριο να γίνουν βελτιώσεις στην ΕΡΤ.
Να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα του κ. Παπαδημητρίου έλαβε την ευρύτερη στήριξη της επιτροπής καθώς και η ΝΔ ψήφισε θετικά. Πήρε 17 υπέρ και ένα «παρών».
Ασύγκριτος Ελ Κααμπί: Σπάει όλα τα κοντέρ στο σκοράρισμα – Τα αδιανόητα νούμερά του (vids)