Ένταση και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στη βουλή για τη Σαουδική Αραβία

Εντάσεις, αποκαλύψεις και  υψηλοί τόνοι κατά τη συζήτηση στη βουλή της επίκαιρής επερώτησης της ΝΔ για την υπόθεση πώλησης εξοπλιστικού υλικού στη Σαουδική Αραβία Για στοχοποίηση του Πάνου Καμμένου έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε μια απρόσφορη –όπως σημείωσε-  προσπάθεια να χτυπηθεί η κυβέρνηση. «Όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και εκείνοι […]

Εντάσεις, αποκαλύψεις και  υψηλοί τόνοι κατά τη συζήτηση στη βουλή της επίκαιρής επερώτησης της ΝΔ για την υπόθεση πώλησης εξοπλιστικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Για στοχοποίηση του Πάνου Καμμένου έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε μια απρόσφορη –όπως σημείωσε-  προσπάθεια να χτυπηθεί η κυβέρνηση. «Όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και εκείνοι πιάνονται από τα πρωτοσέλιδα και τις συκοφαντίες των βαρόνων», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε σε συντονισμένη επίθεση από μιντιακό λάμπι που επιδιώκει να δημιουργήσει θόρυβο ώστε να καλυφθεί η κατάθεση της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, οι offshore, οι ακολασίες των παραδείσων, τα στοιχεία που θέλουν τον Γραμματέα της ΝΔ να συνομιλεί με ανθρώπους της βίας.

Προανήγγειλε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη φοροδιαφυγή.

«Αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές και τότε θα διερευνηθεί πλήρως, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία και να δηλώσει εάν συνεχίζει να στηρίζει τον κ. Καμμένο. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι οι  Τσίπρας και  Καμμένος κατέληξαν ο ένας όμηρος του άλλου. Τόνισε ότι η συγκολλητική ουσία που τους έφερε κοντά είναι ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέμματα και ο λαϊκισμός και πρόσθεσε : «έτσι όπως ήρθατε μαζί, έτσι θα φύγετε μαζί».

«Ξέραμε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα της οικονομίας, τώρα γνωρίζουμε ότι έχετε βουτήξει και στα θολά νερά των σκανδάλων», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για παραμύθι ψεύδους και λασπολογίας που φτάνει στα όρια της εθνικής μειοδοσίας έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος .

Όπως είπε η συμφωνία για την πώληση του εξοπλισμού είναι μια καθόλα νόμιμη διακρατική συμφωνία. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εξυπηρετεί τα μέλη μιας συμμορίας. Σε αυτήν συμπεριέλαβε και τον έμπορο όπλων Γιώργο Πατεράκη, ο οποίος φωτογραφιζόταν μαζί με τον αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σε εκδήλωσε η CDU. Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος έλαβε απειλητικά τηλεφωνήματα και κατόπιν έρευνας αποδείχθηκε ότι από πίσω ήταν ο κ. Πατεράκης.  Απαντώντας επί προσωπικού στον υπουργό Άμυνας ο  Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι έχει δει μόνο μία φορά τον κ. Πατεράκη σε κοινωνική εκδήλωση  συνοδευόμενο από υπουργό της κυβέρνησης.

Για τον Βασίλη Παπαδόπουλο είπε ότι είχε ελεγχθεί για το ποινικό του μητρώο και για το αν διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες και επέμεινε ότι ήταν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Όπως είπε γνωρίζει τον Βασίλη Παπαδόπουλο από πρωθυπουργικό ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Μόσχα. μετείχε σε αποστολή στη Ρωσία μαζί με τον τότε Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και από την οποία το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 67 Επίσης Είπε επίσης ότι και η Φώφη Γεννηματά γνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλο  από την εποχή που ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας όταν εκείνος εκπροσωπούσε εταιρεία στρατιωτικού υλικού από χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε συκοφάντη τον Πάνο Καμμένο. «Να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας», είπε προς τον Αλέξη Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση είναι χαμένη στους μεσάζοντες και ο πρωθυπουργός  προσπαθεί να συγκαλύψει μία σκανδαλώδη υπόθεση», είπε στην ομιλίας της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Καταλόγισε στον Πάνο Καμμένο ότι προσπάθησε να εξαπατήσει τη βουλή  και ότι δεν σέβεται τις ένοπλες δυνάμεις τις οποίες – όπως ανέφερε- αντιλαμβάνεται ως μέσο εξυπηρέτησης των δικών του συμφερόντων.  Κατηγόρησε επίσης τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για προσπάθεια συγκάληψης της υπόθεσης . Αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση  λέγοντας: «τί τελικά είναι αδίκημα: η απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων ή η αποκάλυψή τους;». Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της βουλής  ο οποίος έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων από κάποιους που -όπως είπε- μίλησαν για επίορκο Πρόεδρο της Βουλής γιατί «δεν γίναμε μέρος του προβλήματος». Επίσης κατηγόρησε την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι προσπάθησε να κάνει μεθόδευση καταθέτοντας απόρρητα έγγραφα στη βουλή.

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους είναι η ίδια πώληση πολεμικού υλικό σε κράτη- δολοφόνους όπως η Σαουδική Αραβία που βομβαρδίζει και εξοντώνει άλλους λαούς, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  Χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ ως γελοία κοκορομαχία με στόχο τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού.


Πηγή: UNFOLLOW

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από