
Εφημερίες τριών μηνών οφείλονται ακόμα στους γιατρούς στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που θα κάνουν Πάσχα χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα
Να εξοφληθούν οι οφειλόμενες εφημερίες τριών μηνών ζητούν οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που καλούνται να εργαστούν την Κυριακή του Πάσχα ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ακόμα η εφημερία της Πρωτοχρονιάς.
«Η καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών του Ιπποκράτειου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αυτή τη στιγμή είναι απλήρωτες οι εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, δηλαδή το ποσό των απλήρωτων δεδουλευμένων ξεπερνάει τα 4 χιλιάδες ευρώ σε κάποιους συναδέλφους», αναφέρει η ανακοίνωση της νοσοκομειακής επιτροπής των ιατρών του νοσοκομείου και καταγγέλλει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διοίκηση η εξόφληση θα γίνει μετά το Πάσχα.
Διαβάστε επίσης: Το δώρο του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του
Όπως σημειώνουν είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί στο Ιπποκράτειο θα κάνουν Πάσχα χωρίς να πληρωθούν τις εφημερίες και σημειώνουν ότι το ποσό αυτό είναι απαραίτητη «ανάσα» καθώς, δεν λαμβάνουν όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον δημόσιο, τομέα δώρο Πάσχα.
Κάνοντας λόγο για κοροϊδία ζητούν από την ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου τη Μεγάλη Τετάρτη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΜΑΣ
Η καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών του Ιπποκράτειου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αυτή τη στιγμή είναι απλήρωτες οι εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, δηλαδή το ποσό των απλήρωτων δεδουλευμένων ξεπερνάει τα 4 χιλιάδες ευρώ σε κάποιους συναδέλφους. Σήμερα (14/4/2025) ενημερωθήκαμε από τη διοίκηση ότι στην καλύτερη περίπτωση οι εφημερίες του Ιανουαρίου θα εξοφληθούν… στις 25/4, δηλαδή μετά το Πάσχα. Είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί του Ιπποκράτειου θα κάνουμε Πάσχα χωρίς να πληρωθούμε εφημερίες.
Είναι απαράδεκτο οι γιατροί του νοσοκομείου με το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας στις εφημερίες πανελλαδικά να έχουμε και τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην πληρωμή τους. Η αδιαφορία του υπουργείου και της διοίκησης προς τους γιατρούς που σηκώνουμε όλο αυτό το βάρος είναι προκλητική και απαξιωτική για το έργο και την προσφορά μας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν παίρνουν δώρο Πάσχα και η πληρωμή των εφημεριών την παραμονή των αργιών ήταν μια μικρή οικονομική ανακούφιση, ειδικά φέτος που η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ξεκινάει από τον Απρίλιο και παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ο φόρος που θα πληρώσουμε θα ισοδυναμεί και πάλι με έναν μισθό.
Είναι πραγματική κοροϊδία το Ιπποκράτειο να έχει γενική εφημερία την Κυριακή του Πάσχα και οι γιατροί που θα δουλέψουμε εκείνη την ημέρα να μην έχουμε πληρωθεί τις εφημερίες της πρωτοχρονιάς.
Δεν πάει άλλο. Είναι καιρός να μπει ένα τέρμα στην κοροϊδία και την απαξίωση της δουλειάς μας.
Απαιτούμε την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών μας εδώ και τώρα.
Διεκδικούμε την άμεση εξόφληση των εφημεριών εντός του επόμενου μήνα σε μόνιμη βάση από εδώ και πέρα.
Η διοίκηση του νοσοκομείου, η ΥΠΕ και το υπουργείο υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ιπποκράτειου την Τετάρτη 16/4 στις 12μ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΤΡΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ