Ποια σούπερ μάρκετ θα κλείσουν για τρεις ώρες σε όλη την Ελλάδα
Κατεβάζουν ρολά αύριο 28 Φεβρουαρίου από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, εν όψει του μαζικού συλλαλητηρίου για τα Τέμπη.
Τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Lidl, AB Βασιλόπουλος, Μασούτης, My Market, Κρητικός και Market In σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά για τρεις ώρες, όπως αναφέρουν με επίσημες ανακοινώσεις τους στις ιστοσελίδες τους αλλά και στα Social Media.
Τα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία πόλεων θα είναι κλειστά από το πρωί μέχρι τις 15.00 ενώ η κατάσταση, όπως αναφέρει η εταιρεία θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με τις συνθήκες σε κάθε σημείο.
Τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως και τις 15.00 είναι τα παρακάτω:
1 | ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΙΚΑΡΟΥ |
2 | ΧΑΛΚΙΔΑ 3 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ |
3 | ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΛΛΟΝΗ |
4 | ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΜΥΡΝΗΣ |
5 | ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ |
6 | ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ |
7 | ΑΚΡΟΠΟΛΗ |
8 | ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ |
9 | ΘΕΣ/ΚΗ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ |
10 | ΘΕΣ/ΚΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ |
11 | ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ |
12 | ΚΑΡΔΙΤΣΑ 2 ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ |
13 | ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΛΕΩΦ.ΠΑΠΑΓΟΥ |
14 | ΒΥΡΩΝΑΣ 2 ΚΑΝΑΡΗ |
Όσον αφορά στον Μασούτη, η εταιρεία αποφάσισε να μην μεταδίδεται μουσική στα καταστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της αυριανής μέρας.
Να σημειωθεί πως αύριο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εκατοντάδες πόλεις στην Ελλάδα και δεκάδες στο εξωτερικό για την επέτειο των δυο χρόνων από την τραγωδία στα Τέμπη. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ καθώς έχουν προχωρήσει στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Η λειτουργία του μετρό
Την ίδια στιγμή, δεμένα θα είναι πλοία, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου δρομολόγια από τη Hellenic Train. Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 13:00. Παράλληλα, ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις, καθώς στην απεργία θα συμμετέχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
Κλειστά και εμπορικά καταστήματα
Κλειστά θα παραμείνουν και τα μαγαζιά. Εμπορικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα ανακοινώνουν ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προτείνοντας κλειστά μαγαζιά για κάποιες ώρες της Παρασκευής.
Πηγή: ΟΤ