Σε καθολική αποχή προσανατολίζονται οι δικηγόροι στις 28 Φεβρουαρίου

Σε καθολική αποχή προσανατολίζονται οι δικηγόροι στις 28 Φεβρουαρίου

Η Συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος θα προτείνει καθολική αποχή δικηγόρων.

Την κήρυξη καθολικής αποχής των δικηγόρων στις 28 Φεβρουαρίου ημέρα μνήμης κατά την οποία συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών αποφάσισε να προτείνει στους Δικηγορικούς συλλόγους η Συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 51-59: Έκαναν την αρχή οι κοριτσάρες του Θρύλου

«Η τραγωδία των Τεμπών έχει συγκλονίσει τη ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί να αφήσει κανένα πολίτη αδιάφορο.

Η Ολομέλεια και Δικηγορικοί Σύλλογοι της Χώρας από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ της ανάθεσης της διερεύνησης της υπόθεσης, λόγω της σπουδαιότητάς της, σε Εφέτη- Ανακριτή και δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας προκειμένου να συμβάλλουν, υπό την ιδιότητά τους αυτή, στην αποκάλυψη της αλήθειας και στην απόδοση δικαιοσύνης.

Σε λίγες ημέρες κλείνουν δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών και η υπόθεση παραμένει στα χέρια του Εφέτη-Ανακριτή.

Αναφορικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα τα μελετήσουμε όντας διάδικοι στη συγκεκριμένη δίκη και θα τοποθετηθούμε νομικά επ’ αυτών με υπόμνημά μας εάν το κρίνουμε αναγκαίο, μετά την ένταξη στη δικογραφία των πορισμάτων και των λοιπών σχετικών στοιχείων.

Κοινή απαίτηση όλων παραμένει η πλήρης διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας και η απόδοση ευθυνών, όπου ανήκουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράξει το καθήκον της, ανεπηρέαστη από κάθε είδους, άμεσες ή έμμεσες, παρεμβάσεις στο έργο της, από όπου και αν προέρχονται, καταδεικνύοντας την ανεξαρτησία της έναντι κάθε είδους άλλης εξουσίας.

Η κριτική στη λειτουργία της είναι θεμιτή και πρέπει να γίνεται σε μία δημοκρατική πολιτεία αρκεί να στηρίζεται σε στοιχεία και τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Η στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών και προσωπικές επιθέσεις πάσης φύσεως τυγχάνουν απόλυτα καταδικαστέες../.

Το οφείλουμε, ως συλλειτουργοί της, στην Δικαιοσύνη, βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας την κήρυξη καθολικής αποχής των δικηγόρων-μελών τους από τα καθήκοντά τους, στις 28.2.2025, ημέρα μνήμης, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ