Ως το τέλος της δεκαετίας η China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), η οποία αποτελεί την απάντηση της Κίνας στη SpaceX του Elon Musk, ελπίζει να έχει αναπτύξει πλήρως τις αναλώσιμες και χαμηλού κόστους, σειρές πυραύλων «Long March» Στόχος της CASC οι οκτώ πύραυλοί να πραγματοποιούν εμπορικές αποστολές πλήρους κλίμακας μέχρι το 2020. Αυτοί […]
Ως το τέλος της δεκαετίας η China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), η οποία αποτελεί την απάντηση της Κίνας στη SpaceX του Elon Musk, ελπίζει να έχει αναπτύξει πλήρως τις αναλώσιμες και χαμηλού κόστους, σειρές πυραύλων «Long March»
Στόχος της CASC οι οκτώ πύραυλοί να πραγματοποιούν εμπορικές αποστολές πλήρους κλίμακας μέχρι το 2020. Αυτοί θα αποτελέσουν και το εφαλτήριο της εταιρείας για να ανταγωνιστεί στον εμπορικό διαστημικό τομέα τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην διαστημική κούρσα.
Όσον αφορά τους Long March 9, αναμένεται να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους στις αρχές της δεκαετίας του 2030, με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου άνω των 100 τόνων και προορισμούς τόσο τη Σελήνη όσο και τον Άρη.Στη συνέχεια οι Κινέζοι σχεδιάζουν την παραγωγή ενός επαναχρησιμοποιούμενου διαστημικού πυραύλου, με στόχο την αξιοποίησή του στην «παρθένα» αγορά του διαστημικού τουρισμού, μέχρι το 2025.
Η CASC θέλει να αναπτύξει πλήρως ανακυκλώσιμα οχήματα εκτόξευσης, ακολουθώντας το παράδειγμα τόσο της SpaceX όσο και της Blue Origin, μέχρι το 2035.
Το Πεκίνο έχει σκοπό και την εξερεύνηση της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού από το επόμενο έτος, προκειμένου να προχωρήσει σε επανδρωμένη σεληνιακή αποστολή ως το 2036.
Ανάμεσα στους στόχους της Κίνας είναι η εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων αστεροειδών, καθώς και η δημιουργία διαστημικών σταθμών που θα βασίζονται στην ηλιακή ενέργεια.
Πηγή: Unfollow.gr