Αλβανία: Συνελήφθη ο δήμαρχος Τιράνων για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος – Σε κατ’ οίκον περιορισμό η σύζυγος του

Αλβανία: Συνελήφθη ο δήμαρχος Τιράνων για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος – Σε κατ’ οίκον περιορισμό η σύζυγος του

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος πέντε επιχειρηματιών

Ο δήμαρχος των Τιράνων, Έριον Βελίαϊ, συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές με την κατηγορία της διαφθοράς και της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων. Τη σύλληψη του, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK), ακολούθησε μια έρευνα για πιθανές παράνομες δραστηριότητες

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Επιπλέον, η σύζυγος του, Αϊόλα Τζότζα, η οποία διευθύνει πολιτιστικό ίδρυμα στην πρωτεύουσα, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με τις ίδιες κατηγορίες. Η Αλβανική εισαγγελία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δύο τους να εμπλέκονται σε ξέπλυμα χρημάτων και άλλες παράνομες πράξεις.

Ο Έριον Βελίαϊ, ο οποίος κατέχει τη θέση του δημάρχου Τιράνων από το 2015, είναι γνωστός για τους στενούς δεσμούς του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Παράλληλα, η έρευνα επεκτείνεται σε πέντε επιχειρηματίες που φέρονται να έχουν δωροδοκήσει κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους.

Η σύλληψη του Βελίαϊ ακολουθεί την προφυλάκιση του πρώην προέδρου της Αλβανίας, Ίλιρ Μέτα, τον περασμένο Οκτώβριο, ο οποίος κατηγορήθηκε για διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων, ενώ αντίστοιχες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ