«Ο αστυνομικός ήταν... τσαμπουκάς και απόμακρος». Ένας δάσκαλος είχε παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά σε ένα από τα παιδιά και ενημέρωσε τους γονείς...
Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση με τον αστυνομικό στη Βουλή, νέα στοιχεία και καταγγελίες για την συμπεριφορά του έρχονται στη δημοσιότητα.
Ένας δάσκαλος από το σχολείο των παιδιών, τον χαρακτηρίζει «τσαμπουκά», ενώ υποστηρίζει ότι οι δάσκαλοι έκαναν ότι έπρεπε και έδειξαν το αναμενόμενο ενδιαφέρον, καθώς έβλεπαν τα παιδιά να έχουν περίεργη συμπεριφορά.
Διαβάστε επίσης: Ο season high Γκος εμφανίστηκε την… κατάλληλη στιγμή (vids)
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει ΕΔΕ για τη διερεύνηση των περιστατικών μ ε την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή να λέει ότι «θα αναδειχθεί η ευθύνη».
Ο αστυνομικός ήταν «τσαμπουκάς και απόμακρος»
«Ενδιαφερθήκαμε όλοι οι διευθυντές και οι δάσκαλοι να καλέσουμε τους γονείς. Γιατί το παιδί είναι έτσι; Γιατί χτυπάει άλλα παιδιά; Γιατί λείπει από το σχολείο; Πάντα παίρναμε απαντήσεις οι οποίες είναι σαν αυτές που βλέπαμε στις φωτογραφίες: αγκαλίτσες και φιλάκια», αναφέρει ο εκπαιδευτικός χαρακτηριστικά και συνεχίζει στην περιγραφή του:
«Εγώ δεν μπορώ να μπω μέσα στο σπίτι να δω τι γίνεται. Δεν τόλμησε κανένας να μιλήσει. Εμείς είχαμε τα κότσια και κάναμε την κίνηση και μιλήσαμε. Εμείς ακουστήκαμε; Το σχολείο και εμείς οι καθηγητές αυτό το πρόβλημα έχουμε».
Μάλιστα, αναφέρει πως είδαν ένα από τα παιδιά χτυπημένα, ζήτησαν εξηγήσεις από τους γονείς, οι οποίοι έλεγαν πως όλα ήταν καλά.
«Εμφανίστηκε το παιδί με σημάδι στο μάτι. Ρωτήσαμε τους γονείς, μας είπαν ότι χτύπησε στο ντουλάπι της κουζίνας. Εντάξει, τι να πούμε; Όχι; Εφόσον και οι δύο γονείς λένε αυτό, τι να πεις εσύ; Πώς θα το αποδείξω; Όταν ένα παιδί έρθει στο σχολείο με κάποιο σημάδι, είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε, και αν δούμε ότι το παιδί δεν μας πείθει ή δεν θέλει να μιλήσει, εκεί λοιπόν απευθυνόμαστε στους γονείς. Και από εκεί και πέρα παίρνουμε την απάντηση ότι το παιδί χτύπησε», περιγράφει.
Αναφορικά με την απόπειρα αυτοκτονίας του ανηλίκου γιου της οικογένειας, ο οποίος φέρεται να κακοποιήθηκε και από τους δύο του γονείς, ο δάσκαλος αναφέρει:
«Έβλεπες ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν επιθετικός»
Μάλιστα, για την συμπεριφορά του αστυνομικού λέει πως: «Πολλές φορές ο πατέρας σε διάφορες συγκεντρώσεις, σε μια παρατήρηση του δασκάλου για το πώς πάει το παιδί, δεν μίλαγε στη γυναίκα του και πολύ ευγενικά, μπροστά στον καθηγητή. Την εξέθετε. Πάντα, της μίλαγε μ’ ένα ύφος απαξιωτικό και η γυναίκα… τουμπεκιαζόταν. Έβλεπες ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν επιθετικός. Έριχνε το βάρος στη γυναίκα του ή δεν την άφηνε να μιλήσει. Ήταν αυτός ο «αρχηγός» και από εκεί και πέρα αυτός ο χαρακτήρας σού δίνει την εντύπωση ότι είναι αυταρχικός, επιθετικός και έβγαζε έναν τσαμπουκά το στυλάκι του», κατέληξε».
ΕΔΕ διέταξε το υπουργείο Παιδείας
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει ΕΔΕ για τη διερεύνηση των περιστατικών και την απόδοση τυχόν ευθυνών.
Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί εάν τα παιδιά, εντός του σχολείου, εκδήλωσαν σημάδια κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον, και αν ναι, πώς αντιμετωπίστηκε το θέμα από τους εκπαιδευτικούς.
Στο «μικροσκόπιο» της ΕΔΕ θα μπει επίσης και μία σχολική έκθεση που έγραψε ένα από τα παιδιά του αστυνομικού, στην οποία το ίδιο και συμμαθητές της τάξης του, κλήθηκαν να περιγράψουν ένα περιστατικό που τους συγκλόνισε.
Ο εκπαιδευτικός οφείλει να ενημερώσει για όσα «βλέπει» στα παιδιά
Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση.
«Δεν είχαν έρθει εις γνώση του υπουργείου αυτά τα περιστατικά», δήλωσε για το θέμα με τον αστυνομικό της Βουλής η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.
Εξηγώντας ότι, θα ερευνηθούν τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών, σχετικά με την έκθεση του παιδιού, είπε πως γίνεται ήδη έρευνα, καθώς «θέλουμε να ξέρουμε αν οι εκπαιδευτικοί μας έβλεπαν τα σημάδια σωστά».
Όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας το κορίτσι «στην έκθεση περιγράφει μόνο την πτώση του αδερφού της».
Ερωτηθείσα για το ποιος μπορεί να κρίνει αν μία έκθεση αποτελεί πηγή προβλήματος σε ένα σπίτι, η υφυπουργός είπε πως, «οι εκπαιδευτικοί μας έχουν τη γνώση, αλλά έχουμε και ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που φτάνουν τις 5000».
«Ο εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει και ερευνούμε τις ευθύνες που τυχόν υπάρχουν στην ενημέρωση των Αρχών», διαβεβαίωσε, καταλήγοντας πως, «να είστε βέβαιοι ότι, από εμάς θα αναδειχθεί η ευθύνη».