Λίβανος: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ διαβεβαίωσε τον Βρετανό ομόλογό του ότι «ο πόλεμος θα τερματιστεί σύντομα»

Λίβανος: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ διαβεβαίωσε τον Βρετανό ομόλογό του ότι «ο πόλεμος θα τερματιστεί σύντομα»

Ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται αδιάκοπες επιθέσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Ίσραελ Κατζ είπε στον Ντέιβιντ Λάμι ότι αυτό θα σταματήσει σύντομα

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Λάμι ανέφερε σήμερα ότι ο ομόλογός του από το Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ τον διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι η στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο «θα τερματιστεί σύντομα».

«Μίλησα χθες (Κυριακή) για την κατάσταση στον Λίβανο με τον υπουργό Εξωτερικών (του Ισραήλ) Ίσραελ Κατζ», είπε ο Λάμι στο κοινοβούλιο. «Επιδίωξε να με καθησυχάσει λέγοντάς μου ότι η επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη, η στοχευμένη επιχείρηση των Ισραηλινών, θα τελειώσει σύντομα», πρόσθεσε.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε με τον Λιβανέζο ομόλογό του, τον Νατζίμπ Μικάτι, στην Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Στάρμερ εξέφρασε «τα συλλυπητήριά» του στον Λιβανέζο πρωθυπουργό.

Κιρ Στάρμερ και Νατζίμπ Μικάτι.

Κιρ Στάρμερ και Νατζίμπ Μικάτι.

Πόσες είναι οι ανθρώπινες απώλειες στον Λίβανο

Από τον Οκτώβριο του 2023, 2.710 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12.592 τραυματίστηκαν στον Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις. Τον τελευταίο μήνα, αφού ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ και τα μαζικά αεροπορικά πλήγματα στα προπύργια της Χεζμπολάχ, τουλάχιστον 1.634 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σήμερα, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν την Τύρο, στον νότιο Λίβανο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Γάζα, ο Ντέιβιντ Λάμι είπε στο κοινοβούλιο ότι «τίποτα δεν δικαιολογεί τους περιορισμούς που επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στην ανθρωπιστική βοήθεια» και ότι «θα πρέπει να επιτραπεί αμέσως» η είσοδος περισσότερης βοήθειας στον θύλακα.

«Σε πολλές περιπτώσεις (η βοήθεια) χρηματοδοτείται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τους εταίρους μας. Αλλά έχει μπλοκαριστεί, δεν φτάνει σε εκείνους που την έχουν απελπισμένα ανάγκη. Αυτοί οι περιορισμοί είναι αντίθετοι με τις δεσμεύσεις του Ισραήλ, ενδέχεται να παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», κατήγγειλε ο Λάμι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ