Μαζική δηλητηρίαση στη Φλώρινα – «Υπέστη εγκεφαλικό οίδημα» ο 55χρονος

Από μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο 14 ένοικοι ξενοδοχείου στη Φλώρινα

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 55χρονος, ο οποίος εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Λιμνοχωρίου στο Αμυνταίο στη Φλώρινα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Αμυνταίου

Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «ο 55χρονος ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα, αλλά υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Πρέπει να απορροφηθεί το οίδημα και από την ανοξία που υπέστη και ύστερα να δούμε εάν θα λειτουργήσει κανονικά ο οργανισμός του ή θα έχει βλάβες. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση».

Διαβάστε επίσης: Νέα ήττα της Μπάρτσα πριν τον Ολυμπιακό (103-96, vid)

Ο ίδιος σημείωσε μιλώντας στο MEGA, ότι «η γυναίκα του είναι πιο σοβαρά, σε σχέση με τους άλλους ενοίκους, η γυναίκα του είχε ένα μικρό εγκεφαλικό, αλλά δεν χρειάστηκε διασωλήνωση, πιστεύω θα πάνε όλα καλά και θα πάει σπίτι της υγιής»

«Το υγειονομικό μας σύστημα ανταποκρίθηκε, σήμανε συναγερμός στα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας, περιέθαλψαν με ασφάλεια όσους μετέβησαν εκεί από τα άτομα που υπέστησαν την δηλητηρίαση» ανέφερε επίσης.

«Ύπουλο αέριο»

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Μάντσος, διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας, εννέα ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, ενώ οι υπόλοιποι πέντε ασθενείς στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

«Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα ύπουλο αέριο. Είναι άοσμο, άγευστο και η πρώτη αντίδραση είναι η απώλεια συνείδησης. Όταν ήρθαν στο νοσοκομείο μερικοί είχαν απώλεια συνείδησης, τάση για έμετο και κακουχία», εξήγησε ο κ. Μάντσος.

Σφραγίστηκε το ξενοδοχείο στη Φλώρινα

Συνολικά 14 ένοικοι του ξενοδοχείου στη Φλώρινα δηλητηριάστηκαν από τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Όλα συνέβησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου με τους επισκέπτες να νιώθουν δυσφορία, ναυτία και ζάλη.

Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

Στο ξενοδοχείο επιβλήθηκαν  δύο πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 ευρώ (2.024 +8.192) μετά το περιστατικό με τις δηλητηριάσεις, ενώ χθες η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Οι έρευνες των αρχών για τα αίτια του περιστατικού, εστιάζονται στον σωλήνα διαφυγής των αερίων από την καύση στον λέβητα, που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο και ενδεχομένως τα αέρια αυτά να μπήκαν στο σύστημα εξαερισμού.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο είχε παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό. Ξανάνοιξε μετά από πλήρη ανακαίνιση πριν από ένα μήνα, στις 13 Σεπτεμβρίου, και φέρεται να είχε καινούργιο λέβητα αερίου. Ο  53χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κοινώς επικίνδυνη βλάβη και για σωματική βλάβη από αμέλεια. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Αμυνταίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από