Λίβανος: Οκτώ επιδρομές σε λιγότερο από μισή ώρα στα νότια προάστια της Βηρυτού

H Ισραηλινή αεροπορία προειδοποίησε τους κατοίκους 3 κτιρίων να εκκενώσουν τα σπίτια τους, όμως εν τέλει πραγματοποίησε 8 επιδρομές έως τώρα.

Συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Μπουρτζ Αλ Μπαρατζνέ και Χαντάθ στη νότια Βηρυτό, ενώ τα περισσότερα χτυπήματα του Ισραήλ στοχεύουν την συνοικία Νταχίγια.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για 3 χτυπήματα, όμως διεξήγαγε τουλάχιστον πέντε μόνο στην Νταχίγια που έχουν επιβεβαιωθεί από το ανεξάρτητο κανάλι του Λιβάνου Αλ Τζαντίντ.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία της Premier League – Πρώτη η Σίτι πριν το Άρσεναλ-Λίβερπουλ

Oι ίδιες πηγές του Αλ Τζαντίντ οι οποίες ανέφεραν και τις επιδρομές στην Νταχίγια, προσθέτουν και 3 ακόμα χτυπήματα στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σκοπός είναι να ενταθούν οι πίεσεις στις θέσεις της Χεζμπολάχ, η οποία ζήτησε την εκκένωση 25 οικισμών, εκ των οποίων η μια πόλη είναι η Κιριάτ Σμόνα, που βρίσκεται 3 μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα. Η επίθεση ήρθε λίγες ώρες μετά το μήνυμα του αναπληρωτή γγ της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε το Σάββατο τους κατοίκους 25 πόλεων στο βόρειο Ισραήλ να εκκενώσουν αμέσως τις πόλεις, λέγοντας ότι έχουν γίνει νόμιμοι στόχοι επειδή, όπως είπε, εκεί σταθμεύουν ισραηλινά στρατεύματα. Μόλις χθες το Ισραήλ χτύπησε βάσεις αεράμυνας του Ιράν.

Η οργάνωση του Λιβάνου απηύθυνε επίσης παρόμοια προειδοποίηση σε μερικές κοινότητες στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, σε βίντεο που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Παρόλα αυτά αναμένεται να πρέπει να πραγματοποιήσει τις μεγάλης κλίμακας απειλές της για να θεωρηθούν πως έχουν βάση.

Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στην Μπέιτ Λαχία στη Γάζα – Δύο μωρά πέθαναν στην εντατική

Το επίσημο παλαιστινιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAFA αναφέρει πως τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα σε πολλά σπίτια στην Μπέιτ Λαχία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη επιβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας της Γάζας.  Από την έφοδο του Ισραηλινού στρατου΄στο νοσοκομείο Kamal Adwan – ένα από τα τρία που λειτουργούν ακόμη στην περιοχή – την Παρασκευή, υπήρξαν 44 συλλήψεις από τους 70 ιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονταν εκεί. Μόνο 14 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι μετά την ισραηλινή επίθεση που έθεσε εκτός λειτουργίας τις γεννήτριες, δύο μωρά που βρίσκονταν στην εντατική φροντίδα πέθαναν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οικογένειες συνεχίζουν να δραπετεύουν από την Τζαμπαλίγια, την Μπέιτ Λαχία και την Μπέιτ Χανούν, εν μέσω των ισραηλινών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από