Συλλήψεις «τρομοκορατών» στην Τουρκία λίγο πριν περάσουν στην Ελλάδα

Επτά συλλήψεις ατόμων, που ανήκουν στο PKK και τη FETO, έκαναν οι τουρκικές αρχές, λίγο πριν περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

Σε επτά συλλήψεις υπόπτων για «τρομοκρατία», λίγο πριν περάσουν στην Ελλάδα, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Hurriyet, την τελευταία εβδομάδα συνελήφθησαν στην Ανδριανούπολη 7 ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι μέλος του PKK/KCK και οι υπόλοιποι έξι μέλη της FETÖ/PDY, του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, και οι επτά συλληφθέντες ήθελαν να διαφύγουν στην Ελλάδα, όμως συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής. Οι συλληφθέντες ύποπτοι παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτής της εβδομάδας στην αμυντική εταιρεία TUSAS στην Τουρκία που σκότωσε πέντε ανθρώπους στην Άγκυρα.

Στην Αντιτρομοκρατική δύο μέλη της FETO

Όπως σημειώνει η Hurriyet, οι ομάδες της Διεύθυνσης Αντιτρομοκρατίας και της Διεύθυνσης Κλάδου Πληροφοριών της Επαρχιακής Διεύθυνσης Ασφάλειας συνέλαβαν και κράτησαν δύο υπόπτους της FETÖ/PDY. Τον άνδρα με τα αρχικά R.D. και τον H.G., στον οποίο δίνουν ρόλο οργανωτή.

Μάλιστα, τονίζουν ότι και οι δύο ήθελαν να διαφύγουν στην Ελλάδα, ωστόσο παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο και συνελήφθησαν.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια μετά την επίθεση

Εν τω μεταξύ, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια αυξήθηκαν σε επίπεδο «πορτοκαλί» συναγερμού.

Στα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ γίνεται έλεγχος της ταυτότητας των επιβατών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από