Πρόβλημα με την πιστοποίηση παιδικών χαρών

Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, ζητώντας διευκρινήσεις.

Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς και τους εμπλεκόμενους φορείς, απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, ζητώντας να ενημερωθεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, ύστερα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, μετά από την ανάκληση άδειας ιδιωτικής εταιρίας. «Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε την αρμοδιότητα πιστοποίησης παιδικών χαρών και σε άλλους δήμους της χώρας και τα προηγούμενα χρόνια είχε πιστοποιήσει –μεταξύ άλλων- 13 παιδικές χαρές στο Δήμο Αγίου Δημητρίου» σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου. Άρα το ζήτημα αφορά και άλλους δήμους.

Η επιστολή του Στέλιου Μαμαλάκη απευθύνεται προς: τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλειο – Πέτρο Σπανάκη, την υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και τη Διεύθυνση Διαπίστευσης Φορέων Πιστοποίησης Ελέγχου Επικύρωσης και κοινοποιήθηκε στους προέδρους της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και της ΠΕΔΑ κ. Γεώργιο Μαρκόπουλο.

Διαβάστε επίσης: H σούπερ σέξι Άστριντ ήταν στο ΟΑΚΑ και δεν κρατήθηκε: «Πώς βρεθήκαμε από το Μπερναμπέου, να παίζουμε με τη χειρότερη ομάδα της Ελλάδας» (vids)

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου με την επιστολή του ζητά να υπάρξει άμεση ενημέρωση για τις «δέουσες ενέργειες στις οποίες οφείλουμε να προβούμε (ως δημοτική αρχή) μετά την κοινοποίηση της απόφασης της ΕΣΥΔ για την ανάκληση των πιστοποιητικών καταλληλότητας των παιδικών χαρών, που είχαν εκδοθεί από την εταιρεία………».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, «πρόκειται για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα που αφορά αρκετούς δήμους και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία σε χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα».

Σημειώνει δε, ότι παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΥΔ για την ανάκληση της άδειας της εν λόγω εταιρείας, επικυρώθηκε την Τετάρτη 02.10.2024 και παρά τα επανειλημμένα ερωτήματα τόσο του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και των υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα.

Ο Στέλιος Μαμαλάκης καταλήγει: «Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος και της προτεραιότητας που δίνουμε στην ασφάλεια των παιδιών μας, από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε στις δέουσες ενέργειες για να λάβουμε από νέο φορέα ελέγχου τα αναγκαία πιστοποιητικά. Ωστόσο, δεν μας έχει διευκρινιστεί αν στο μεσοδιάστημα οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές επιβάλλεται να σφραγιστούν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από