Βόλος: Τρεις 13χρονοι στρίμωξαν συμμαθητή τους στην τουαλέτα και τον τραβούσαν βίντεο: «Το κάναμε για πλάκα»

Οι τρεις 13χρονοι απολογήθηκαν στην Εισαγγελέα Ανηλίκων. Το χρονικό της υπόθεσης bullying και οι ποινές που επιβλήθηκαν στα παιδιά αλλά και στους γονείς τους

Αναμορφωτικά μέτρα επιβλήθηκαν σε τρεις 13χρονους μαθητές, που κατηγορήθηκαν για bullying σε βάρος συμμαθητή τους από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.

Oι μαθητές 14 ετών σήμερα παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, υποστηρίζοντας πως απλώς «έκαναν πλάκα», ενώ οι γονείς τους υιοθέτησαν την ίδια θέση.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός, το +15% για την 8αδα και οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ για τα νοκ-άουτ του Europa League (pics, vids)

Το χρονικό της υπόθεσης με τους 13χρονους

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε οι τρεις μαθητές του γυμνασίου, στις 24 Φεβρουαρίου 2023, πλησίασαν στο σχόλασμα συμμαθητή τους και του πρότειναν να τους ακολουθήσει στις σχολικές τουαλέτες, σύμφωνα με πληροφορίες από τον taxydromo.

Οι δύο από τους τρεις χάιδευαν τον συμμαθητή τους στα γεννητικά του όργανα εκ περιτροπής ενώ ο τρίτος κατέγραφε το σκηνικό σε βίντεο το οποίο ανέβασε άμεσα στο You Tube.

Εκείνη την ώρα στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί, παρά μόνο σχολικές καθαρίστριες, προκειμένου να καθαρίσουν, μετά το πέρας των μαθημάτων. Μία από αυτές που πέρασε από τις σχολικές τουαλέτες άκουσε περίεργους ήχους. Χτύπησε την πόρτα και είπε στους μαθητές να φύγουν χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί λίγο νωρίτερα.

Ο μαθητής – θύμα που αντιλήφθηκε ότι τον τραβούσαν βίντεο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φοβήθηκε, και ανέφερε το περιστατικό στον διευθυντή του σχολείου. Ετσι κινήθηκαν οι διαδικασίες με βάση τις οποίες χθες οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.

Η απολογία τους

Χθες οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στο εδώλιο.

Παραπέμφθηκαν στο Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου με την κατηγορία προσβολής γενετήσιας πράξης κατά ανήλικου, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και άσκησης παράνομης βίας, όμως, αντί να ζητήσουν συγνώμη, δήλωσαν πως ό,τι έκαναν ήταν για πλάκα!

Απολογούμενοι στην Εισαγγελέα Ανηλίκων παραδέχτηκαν πως παρενόχλησαν τον συμμαθητή τους και υποστήριξαν πως δεν είχαν σκοπό να του κάνουν κακό, αλλά να γελάσουν.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε παιδιά και γονείς

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή υιοθέτησαν και οι γονείς των δραστών, οι οποίοι φέρεται να επανέλαβαν ενώπιον του δικαστηρίου πως το όλο σκηνικό που στήθηκε σε βάρος ενός ανήλικου παιδιού, ήταν στο πλαίσιο πλάκας…

Η Εισαγγελέας ανηλίκων επέβαλε στους τρεις ανήλικους αναμορφωτικά μέτρα, όπως επίπληξη, ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειάς τους στους γονείς τους μέχρι και το 21ο έτος και συνδιαλλαγή μεταξύ των ανηλίκων δραστών και του θύματος για έκφραση συγγνώμης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ο ένας από τους τρεις δράστες έχει αλλάξει σχολικό περιβάλλον, ενώ οι άλλοι δύο φοιτούν στο ίδιο σχολείο με τον συμμαθητή τους, ωστόσο μετά το περυσινό περιστατικό και την παρέμβαση της δικαιοσύνης τα πράγματα δείχνουν να έχουν ηρεμήσει και οι δύο πλευρές «συμβιώνουν» στο ίδιο σχολικό περιβάλλον χωρίς άλλα προβλήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από