Ισπανία: Σύλληψη δύο φερόμενων ως υποστηρικτών του ISIS, σε συνεργασία με την DGST Μαρόκου

Ισπανία: Σύλληψη δύο φερόμενων ως υποστηρικτών του ISIS, σε συνεργασία με την DGST Μαρόκου

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στις πόλεις Ιτσασόντο (επαρχία Γκιπούσθκοα) και Αβιλές (επαρχία Αστούριες).

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή τη σύλληψη στη βόρεια Ισπανία δύο ατόμων που εικάζεται ότι είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Iσλαμικό Κράτος. Οι συλλήψεις έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Εδαφικής Επιτήρησης (DGST) του Μαρόκου.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στις πόλεις Ιτσασόντο (επαρχία Γκιπούσθκοα) και Αβιλές (επαρχία Αστούριες), για φερόμενη συμμετοχή σε εγκλήματα προσηλυτισμού, διάδοσης τρομοκρατικής προπαγάνδας και υποκίνησης σε διάπραξη βίαιων πράξεων, διευκρινίζει η ισπανική αστυνομία σε δελτίο τύπου της.

Διαβάστε επίσης: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του Ολυμπιακού για Μάλμε!

Οι σχετικές έρευνες έδειξαν ότι οι ύποπτοι βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση από την αρχή του έτους λόγω ύποπτων δραστηριοτήτων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διέδιδαν μηνύματα υποστήριξης του ISIS, υποκινώντας τη βία και την τρομοκρατία.

Η επιχείρηση, που διεξήχθη υπό την επίβλεψη του κεντρικού ανακριτικού γραφείου σε συντονισμό με την εισαγγελία του Εθνικού Δικαστηρίου της Ισπανίας, έτυχε υποστήριξης από την προαναφερθείσα διεύθυνση DGST Μαρόκου, σύμφωνα πάντα με την ισπανική αστυνομία, η οποία δήλωσε ότι χάρη σε αυτή τη συνεργασία, έχουν επιτευχθεί πολλές συλλήψεις τρομοκρατών τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για μια διεθνή συνεργασία, η οποία είναι, όπως επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο, «ουσιαστική» για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των επιφορτισμένων με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σωμάτων, χάρη στον εξαιρετικό επαγγελματισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά και την εις βάθος γνώση τους της τρομοκρατικής απειλής.

Καταδεικνύει, δε, τη σταθερή δέσμευση της Ισπανίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τόσο εντός της επικράτειας της χώρας, όσο και πέραν αυτής, στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών, κάτι που αποτελεί «στρατηγική προτεραιότητα για την εθνική αστυνομία», καταλήγει το δελτίο τύπου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ