Πυροβολισμοί και εκρήξεις στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βιομηχανίας στην Άγκυρα – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και τραυματιοφορείς έσπευσαν στην περιοχή μόλις άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς στις εγκαταστάσεις της TUSAS στην περιοχή Kahramankazan της Άγκυρας, στην Τουρκία

Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και τραυματιοφορείς έσπευσαν στην περιοχή μόλις άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς στις εγκαταστάσεις της TUSAS (Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική βιομηχανία) στην περιοχή Kahramankazan της Άγκυρας, στην Τουρκία.

Οι πρώτες πληροφορίες από επίσημα χείλη μιλούν για δύο νεκρούς και για τραυματίες και χαρακτηρίζουν την επίθεση «τρομοκρατική». Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ali Yerlikaya, δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της tusa στην Ankara Kahramankazan. Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες».

Διαβάστε επίσης: Εδώ είναι το ταξίδι: Όσα θες να ξέρεις για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο Youth League- Το νέο format αλλά και τι ισχύει για Κωστούλα και Μουζακίτη

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων διήρκησαν αρκατά λεπτά ενώ υπάρχουν αναφορές για ομήρους. Το προσωπικό της τουρκικής βιομηχανίας κατευθύνθηκε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας.

Πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας στην Τουρκία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο ένα (1) των εγκαταστάσεων απο οπου και ακούγονται πυροβολισμοί. Εικάζεται οτι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Ο ανταποκριτής του CNN TÜRK στην Άγκυρα ανέφερε μετά την έκρηξη και τους πυροβολισμούς: Η υποψία ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Υπάρχουν κάποια άτομα που εισήλθαν από το φυλάκιο με ένα όχημα. Το παγιδευμένο όχημα εξερράγη και ένοπλοι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις και ξέσπασε σύγκρουση με τις ιδιωτικές μονάδες ασφαλείας.

Στα πρώτα πλάνα από την επίθεση, ένοπλοι που έφτασαν στην περιοχή με ένα ταξί, άρχισαν να πυροβολούν μετά την έκρηξη. Εκείνες τις στιγμές, η εικόνα του ενόπλου αποτυπώθηκε στην κάμερα κινητού ενός πολίτη που βρισκόταν στο σημείο.

Κέντρο Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης: Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί θα πρέπει να αγνοηθούν

Το Κέντρο Αντιμετώπισης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Προεδρικού ζήτησε να μην βασίζονται σε αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τα γεγονότα στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας.
Στην ανακοίνωση του Κέντρου για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης αναφέρεται: «Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις δηλώσεις που θα γίνουν από επίσημες πηγές σχετικά με τα γεγονότα στις εγκαταστάσεις της TAI Kahramankazan. Αγνοήστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς».

Στην ακόλουθη φωτογραφία από το κύκλωμα ασφαλείας διακρίνονται ένοπλοι που μπήκαν στην εγκατάσταση με ένα ταξί, το οποίο αργότερα εξερράγη…

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση και έχουν οριστεί ένας αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας και 8 Εισαγγελείς».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από