Αυτός είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής που κατηγορείται για τον βιασμό έξι παιδιών στην Κρήτη

Αυτός είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής που κατηγορείται για τον βιασμό έξι παιδιών στην Κρήτη

Ο 64χρονος σήμερα συνταξιούχος καθηγητής βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της κατάχρησης ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 64χρονου που είναι συνταξιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του 5χρονου ανιψιού του πριν 14 χρόνια και άλλων πέντε παιδιών στην Κρήτη.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη της ζωής του. Παράλληλα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου αποφάσισε να δοθούν τα στοιχεία του σε δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: Βαρύς ο πέλεκυς για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου, Λαμέλα και «φροντιστές»

Συγκλόνισε η αποκάλυψη της υπόθεσης

Η αποκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης μικρών παιδιών συγκλόνισε την τοπική κοινωνία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κατηγορούμενος είναι εξ αγχιστείας συγγενικό πρόσωπο των παιδιών και οι γονείς τους τον θεωρούσαν απολύτου εμπιστοσύνης πρόσωπο.

Όλα ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα όταν συγγενικό πρόσωπο ενός από τα θύματα κατήγγειλε τον 64χρονο σήμερα συνταξιούχο καθηγητή ότι το 2010 είχε βιάσει το παιδί σε ηλικία μόλις 5 ετών. Να σημειωθεί ότι το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι ο 64χρονος είχε κακοποιήσει πέντε ακόμα κορίτσια με τον πρώτο βιασμό – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – να συμβαίνει το 1986. Σήμερα τα θύματα είναι ηλικίας 29 – 48 ετών και ο κατηγορούμενος φέρεται να τις βίαζε σε ηλικία 5, 6 και 7 ετών.

Τα έξι πρόσωπα που κατήγγειλαν τον βιασμό είναι συγγενικά του 64χρονου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι γονείς των τότε ανήλικων παιδιών του έδιναν τα παιδιά για να τα προσέχει κι εκείνος σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία τα κακοποιούσε σεξουαλικά.

Καθηγητής σε διάφορα σχολεία

Ο κατηγορούμενος ήταν εκπαιδευτικός σε διάφορα σχολεία του νομού Ηρακλείου και από τα χέρια του έχουν περάσει εκατοντάδες μαθητές.

Αυτό οδήγησε τον αρμόδιο εισαγγελέα να δώσει εντολή στην Αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του.

Σκοπός είναι να αναγνωριστεί από πιθανά άλλα θύματα του 64χρονου.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Ηρακλείου, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εισαγγελική Διάταξη

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου και την ανάγκη πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810274070 και 2810274258, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται επίσης ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας δύο μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ