Φάρμακα: Να τιμωρηθούν οι επίορκοι γιατροί για τις παράνομες συνταγογραφήσεις ζητεί ο ΙΣΑ

«Αυτοί οι γιατροί αποτελούν ένα πολύ μικρό κλάσμα μπροστά σε χιλιάδες άλλους που κάνουν ευόρκως τη δουλειά τους» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Την παραδειγματική τιμωρία των επίορκων γιατρών που εμπλέκονται σε παράνομες συνταγογραφήσεις θεωρεί αναγκαία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Μπορεί να προχωρήσει ασκώντας τις εκ του νόμου αρμοδιότητές του με την προϋπόθεση ότι θα του γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των εν λόγω προσώπων.

Διαβάστε επίσης: Το απίστευτο με τον Γουόκαπ στη φετινή Euroleague: Οι 8 ασίστ για κάθε λάθος αλλά και τα δύο καλάθια σε 4 ματς! (vids)

Δεν είναι «υπερσυνταγογράφηση αλλά καθαρή απάτη και μας ντροπιάζει όλους» τονίζεται στην επιστολή του ΙΣΑ

«Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητους επίορκους ιατρούς που προσβάλλουν το ιατρικό σώμα, το οποίο υπηρετεί με συνέπεια το σύστημα Υγείας και τον ασθενή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης αναφορικά με τις αποκαλύψεις για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΙΣΑ ζητεί να ενημερωθεί για τα στοιχεία εμπλεκόμενων γιατρών της περιοχής ευθύνης του, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος ασκώντας τις εκ του νόμου και του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας αρμοδιότητές του.

ΙΣΑ: Καθαρή απάτη, όχι υπερσυνταγογράφηση
Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι δεν πρόκειται για «υπερσυνταγογράφηση», όπως ανέφερε ο υπουργός, αλλά για «καθαρή απάτη και μας ντροπιάζει όλους. Γι’ αυτό, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα στοιχεία εμπλεκόμενων γιατρών της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας όταν χρονικά το κρίνετε σκόπιμο, ώστε να επιληφθεί και ο ΙΣΑ».

Ακολούθως, σημειώνεται ότι οι γιατροί αυτοί αποτελούν μία θλιβερή αλλά ελάχιστη μειοψηφία, «ένα πολύ μικρό κλάσμα γιατρών μπροστά σε χιλιάδες γιατρούς που κάνουν ευόρκως τη δουλειά τους», οι οποίοι «στηρίζουν με μόχθο το Σύστημα Υγείας της χώρας».

«Για την τιμή των πολλών, και όχι μόνο γιατρών, πρέπει τέτοιες συμπεριφορές να τιμωρούνται παραδειγματικά» καταλήγει η επιστολή του ΙΣΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από