ΣΥΡΙΖΑ για Ισραήλ: Καμία επίκληση στην αυτοάμυνα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με νεκρούς αμάχους

«Η διεθνής κοινότητα, οφείλει να σταματήσει να τηρεί παθητική στάση στο Παλαιστινιακό», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Στην καταδίκη των νέων ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα προχώρησε ο τομέας Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «καμία επίκληση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, όταν απόρροια των ενεργειών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι οι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι νεκροί».

Διαβάστε επίσης: Η αλλαγή του Βέλντε, το ξέσπασμα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, η… φάπα του Μεντιλίμπαρ και ο ρόλος των αρχηγών

Παράλληλα αναφέρει ότι η «διεθνής κοινότητα, οφείλει να σταματήσει να τηρεί παθητική στάση στο Παλαιστινιακό, και να υποστηρίξει ενεργά τις προσπάθειες του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός, επιστροφή όλων των ομήρων, απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για μία λύση δύο κρατών, με βάση τα σύνορα του 1967».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα σε σειρά πολιτικών υποδομών, οι οποίοι έχουν ως τραγικό απολογισμό δεκάδες άμαχους νεκρούς, κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Καμία επίκληση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, όταν απόρροια των ενεργειών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι οι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι νεκροί. Αντίθετα, οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν στη διαιώνιση του φαύλου κύκλου της βίας στη Μέση Ανατολή.

Η διεθνής κοινότητα, οφείλει να σταματήσει να τηρεί παθητική στάση στο Παλαιστινιακό, και να υποστηρίξει ενεργά τις προσπάθειες του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός, επιστροφή όλων των ομήρων, απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για μία λύση δύο κρατών, με βάση τα σύνορα του 1967. Παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση ενόψει και της ανάληψης της θέσης του μη μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ, και να αναλάβει, ειρηνευτικές πρωτοβουλίες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από