ΗΠΑ: Προειδοποίηση προς το Ιράν για απειλές κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Οι ΗΠΑ λένε ότι παρακολουθούν στενά τις απειλές κατά του πρώην προέδρου και νυν υποψηφίου με τους Ρεπουμπλικανούς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι οι ΗΠΑ έχουν ιχνηλατήσει και παρακολουθούν στενά ιρανικές απειλές κατά του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εδώ και χρόνια και έχουν προειδοποιήσει για “σοβαρές συνέπειες” στην περίπτωση, που η Τεχεράνη επιτεθεί σε οποιονδήποτε Αμερικανό πολίτη.

Διαβάστε επίσης: Οι αριθμοί πίσω από το… απόλυτο της Εθνικής (pics, vids)

Για θρασύτατες απειλές μιλούν οι ΗΠΑ

“Το θεωρούμε αυτό, ένα ζήτημα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας ύψιστης προτεραιότητας και καταδικάζουμε δυναμικά το Ιράν γι’ αυτές τις θρασύτατες απειλές.

Στην περίπτωση, που το Ιράν επιτεθεί σε οποιονδήποτε από τους πολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που εξακολουθούν να υπηρετούν τις ΗΠΑ ή όσους έχουν προηγούμενη θητεία, το Ιράν θα βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρές συνέπειες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Σον Σάβετ.

Στο προσκήνιο και η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν – Τι είπε ο Νετανιάχου στον Μπάιντεν
Αναφορικά με το Ιράν, οι ΗΠΑ έχουν επικοινωνία με το Ισραήλ σχετικά με την απάντηση του Τελ Αβίβ στην πυραυλική επίθεση που οργάνωσε η Τεχεράνη την 1η Οκτωβρίου.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως τα αντίποινα σε βάρος του Ιράν για την πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου θα καθοριστούν βάσει των συμφερόντων του Ισραήλ.

Η επισήμανση εκλαμβάνεται ως αντίδραση στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post που ανέφερε ότι ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, όχι πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από