Ισραήλ: Το Πεντάγωνο προτρέπει το Τελ Αβίβ να εγγυηθεί την ασφάλεια των δυνάμεων του ΟΗΕ στον Λίβανο

Ισραήλ: Το Πεντάγωνο προτρέπει το Τελ Αβίβ να εγγυηθεί την ασφάλεια των δυνάμεων του ΟΗΕ στον Λίβανο

Το Ισραήλ επιτέθηκε κοντά στις εγκαταστάσεις των κυανόκρανων του ΟΗΕ με αποτέλεσμα να υπάρξει τραυματισμός δύο μελών της UNIFIL

Δύο κυανόκρανοι της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) τραυματίστηκαν σήμερα στον νότιο Λίβανο από ισραηλινά πυρά ενώ ισραηλινές δυνάμεις απαντούσαν σε μια απειλή, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ο στρατός τόνισε ότι είχε δώσει πριν από το συμβάν εντολή στο προσωπικό της UNIFIL να μεταβεί σε προστατευόμενες περιοχές και να παραμείνει εκεί για ώρες.

Η UNIFIL ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως δυο κυανόκρανοι από τη Σρι Λάνκα τραυματίστηκαν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, εκτιμώντας πως τα πυρά του ισραηλινού στρατού συνιστούν «πολύ μεγάλο κίνδυνο» για τους στρατιώτες της.

Δείτε σχετική ανάρτηση της UNIFIL στο X:

Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι προέτρεψε τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιόαβ Γκάλαντ να εγγυηθεί την ασφάλεια των δυνάμεων της UNIFIL στον Λίβανο.

«Παρότρυνα για την εγγύηση της ασφάλειας των δυνάμεων της UNIFIL και τον συντονισμό των προσπαθειών για να στραφούν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε μια διπλωματική οδό το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Όστιν σε ανάρτησή του στο X μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ με τον Γκάλαντ.

Χθες, Πέμπτη, δύο Ινδονήσιοι κυανόκρανοι τραυματίστηκαν έπειτα από ισραηλινά πυρά στο αρχηγείο της UNIFIL, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, με τη Ρώμη να φθάνει στο σημείο να μιλήσει για πιθανά «εγκλήματα πολέμου» και το Παρίσι να καλεί σήμερα τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Γαλλία.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο» για τα συμβάντα αυτά.

«Ο ισραηλινός στρατός ενημερώθηκε ότι δύο στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τραυματίστηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια μαχών (του ισραηλινού στρατού) εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», ανέφερε ο στρατός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ