Τελευταίο κάλεσμα για τον τυφώνα «Μίλτον»: Σαρώνουν ήδη ανεμοστρόβιλοι – Πόλεις φαντάσματα και μία ασταμάτητη πορεία σύγκρουσης

Τελευταίο κάλεσμα για τον τυφώνα «Μίλτον»: Σαρώνουν ήδη ανεμοστρόβιλοι – Πόλεις φαντάσματα και μία ασταμάτητη πορεία σύγκρουσης

Ο ισχυρότερος τυφώνας των τελευταίων 100 ετών

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την καταστροφική έλευση του τυφώνα «Μilton». Ανεμοστρόβιλοι κατακλύζουν ήδη περιοχές της Φλόριντα των ΗΠΑ καθώς ο mega τυφώνας προσεγγίζει σταδιακά τη στεριά.

«Είναι πολύ ευνοϊκό το περιβάλλον για γρήγορους και επικίνδυνους ανεμοστρόβιλους», προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο Μίλτον αναμένεται να διατηρήσει την καταστροφική του πορεία του καθώς θα διασχίζει τη χερσόνησο της Φλόριντας, απειλώντας με καταστροφικές πλημμύρες τις ακτές του Ατλαντικού.

Αξιωματούχοι μεταξύ αυτών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η δήμαρχος της Τάμπας Τζέιν Κάστορ προειδοποίησαν τους πολίτες στις ζώνες εκκένωσης να απομακρυνθούν ειδάλλως κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Ο κυκλώνας βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη μητροπολιτική περιοχή του Κόλπου της Τάμπας, όπου διαμένουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, αν και οι μετεωρολόγοι λένε ότι η πορεία της καταιγίδας θα μπορούσε να μεταβληθεί πριν από την άφιξή της που αναμένεται αργά σήμερα το βράδυ.

Ο τυφώνας Μίλτον, κινείται αυτή την ώρα βορειοανατολικά με ανέμους 145 χλμ και κινείται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) αναμένει ότι ο Μίλτον θα φτάσει στην ξηρά ως ένας «εξαιρετικά επικίνδυνος τυφώνας» αργά το βράδυ της Τετάρτης ή νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τοπική ώρα.

Θα μπορούσε να χτυπήσει τη Φλόριντα περίπου στις 02:00 τοπική ώρα της Πέμπτης, σύμφωνα με μετεωρολόγο του CBS News.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και πιθανές καταιγίδες – που συμβαίνουν όταν το νερό κινείται προς την ενδοχώρα από την ακτή.

Κυβερνήτης Φλόριντα: Υπάρχει ακόμα χρόνος να φύγετε ή να πάτε στα καταφύγια

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις προχώρησε σε μια τελευταία ενημέρωση πριν ο τυφώνας Milton φτάσει στην ξηρά αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Το κράτος τώρα «προστατεύεται και προετοιμάζεται για ένα μεγάλο χτύπημα», ανέφερε εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «θα το ξεπεράσουμε».

Ο Ντε Σάντις λέει ότι 51 κομητείες παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και οτι οι αρχές παραμένουν «έτοιμες» για την αντιμετώπιση του τυφώνα.

«Υπάρχει ακόμη ελπίδα» ότι ο Μίλτον θα μπορούσε να εξασθενήσει περαιτέρω πριν φτάσει στη Φλόριντα, αφού υποβαθμίστηκε σε κατηγορία τέταρτης καταιγίδας νωρίτερα από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, πρόσθεσε.

Εκατοντάδες μέλη του προσωπικού έρευνας και διάσωσης βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα για να ξεκινήσουν «άμεσες» επιχειρήσεις μόλις περάσει ο τυφώνας Μίλτον, ανέφερε ακόμη, τονίζοντας ότι θα υπάρξει σημαντικό αντίκτυπο στο κράτος.

Οι πολίτες είπε «έχουν ακόμη χρόνο τώρα να λάβουν αποφάσεις για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους», σημειώνοντας ότι υπάρχει ακόμη «ένας τεράστιος χώρος στα καταφύγια» και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Η γέφυρα Sunshine Skyway που εκτείνεται στον κόλπο Τάμπα και συνδέει την Αγία Πετρούπολη και το Μπραντετον έκλεισε περίπου στις 11:30 το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Δραματικές εκκλήσεις εκκένωσης και προειδοποιήσεις προς τους πολίτες

Νωρίτερα, δραματικές ήταν οι εκκλήσεις των Αρχών στους κατοίκους της Φλόριντα να εκκενώσουν ακόμη και στο παρά πέντε της έλευσης στην περιοχή του τυφώνα Μίλτον που βρίσκεται σε απόσταση 485 χιλιομέτρων ή να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.

«Μην διστάσετε. Αν μπορείτε να φύγετε, φύγετε», λένε χαρακτηριστικά αξιωματούχοι στη Φλόριντα στους κατοίκους την ενώ ο Μίλτον έχει ήδη φτάσει στο Μεξικό με βροχές να καταγράφονται ήδη στη χερσόνησο Γιουκατάν.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, περίπου 11,4 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται έχουν λάβει προειδοποίηση για την έλευση του τυφώνα Μίλτον με την περιοχή να μετρά ήδη τις πληγές της από την έλευση του φονικού τυφώνα Χέλεν πριν από μερικές εβδομάδες.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ