Εξώδικο Κασσελάκη σε ΠΓ και ΚΕ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του – Ζητά παραίτηση Σβίγκου

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε και εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαρροές για το περιεχόμενο του πόθεν έσχες του.

Την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου, από την θέση της Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για το πόθεν έσχες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε και εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή, το οποίο μάλιστα υπογράφει μέσω του δικηγόρου του, με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας ευθέως την έκπτωσή του από την ΚΕ.

Διαβάστε επίσης: Ιράν: Διαψεύδει τα περί ισχυρών εκρήξεων κοντά σε πυρηνική εγκατάσταση

Ο κ. Κασσελάκης υπογράφει το εξώδικο, με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι το να στείλει ένας πρόεδρος (όπως υπογράφει ο ίδιος ο Κασσελάκης) εξώδικο στο κόμμα του, είναι το δεύτερο πρωτοφανές που συμβαίνει μετά την μομφή σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Να παραιτηθεί η Σβίγκου

Νωρίτερα ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του Γραφείου του κ. Κασσελάκη, σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το πόθεν έσχες του.

Αυτού του είδους η διαρροή, πέρα από την ηθική διάσταση, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια, αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα.

«Το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση…»

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του».

«Δεν είναι τυχαίο»

Σύμφωνα με τον κ. Καπνισάκη, «το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση…».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τη δήλωση πόθεν έσχες για τη χρήση μέχρι τις 24/9/2023 (ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν ή θα καταθέσουν δηλώσεις για τη χρήση του έτους 2021, με δεδομένο ότι η σχετική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των επόμενων ετών, παραμένει ακόμη κλειστή για όλα τα υπόχρεα πρόσωπα.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινισθεί ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ, παρότι νομικά δεν ήταν υπόχρεος, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 δεν είχε ακόμη τελεσθεί ο γάμος του με τον Στέφανο Κασσελάκη, εντούτοις υπέβαλε και ο ίδιος αρχική δήλωση πόθεν έσχες. Εφόσον ζητηθεί από οποιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον, θα προσκομισθεί με τον κίνδυνο βέβαια να διαρρεύσει κι αυτή παρανόμως».

Και συνεχίζει: «Εν κατακλείδι και με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακριβή, αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα από πλήθος εγγράφων, θα συνιστούσαμε σε όσους «επένδυσαν» στο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί πόθεν έσχες, να αλλάξουν γραμμή πλεύσης γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα…».

Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Πάντως πηγές της Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι φάκελος που παρέδωσε η κα Τζάκρη με τα 87 ονόματα μελών της ΚΕ και το πόθεν έσχες του κ. Κασσελακη δεν έχει ανοιχτεί.

Αυτό θα γίνει σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία μεταξύ άλλων συγκαλείται και για το θέμα των υποψηφιοτήτων.

Από το κόμμα και την πλειοψηφία δείχνουν ως υπεύθυνους της διαρροής στοιχείων για το πόθεν έσχες την πλευρά Κασσελάκη

Στελέχη της πλειοψηφίας σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κ. Καπνισάκη και την ενδεχόμενη προσφυγή του κ. Κασσελακη στη δικαιοσύνη σημειώνουν ότι αυτό δεν μπορεί να αφορά στο κόμμα.

Μάλιστα παρατηρούν με νόημα ότι εφόσον θα πρέπει να θεωρείται επίσημη δήλωση υποψηφιότητας η κατάθεση του φακέλου από την κα Τζάκρη τότε αυτό σημαίνει ότι ο πρώην πρόεδρος αποδέχεται τη διαδικασία, από το σκέλος της έκπτωσής του του μέχρι και την αποδοχή της δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες του στις 24 Οκτωβρίου, την καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Πηγές στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν εξάλλου, ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής από το κόμμα προς οποιαδήποτε πλευρά. Η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα γίνεται θεσμικά και συντεταγμένα μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος, αναφέρουν.

Από το κόμμα και την πλειοψηφία δείχνουν ως υπεύθυνους της διαρροής στοιχείων για το πόθεν έσχες την πλευρά Κασσελάκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από