Ιταλία: Άνδρας έβαλε φωτιά στη συζυγό του, επέζησε και της κατάφερε θανατηφόρα τραύματα

Η 60χρονη, πριν πεθάνει, τα είπε όλα στην κόρη της και στην αστυνομία.

Ένας 65χρονος Ιταλός φέρεται να έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 60χρονη σύζυγός του και στη συνέχεια, όταν η γυναίκα, γεμάτη εγκαύματα, κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο όχημα, την έριξε στο έδαφος και της επέφερε θανατηφόρα τραύματα με γυμνά χέρια στο Μπάρι, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία, έχοντας ακόμα μια γυναικοκτονία στα χέρια της.

Ο άνδρας, γνωστός εγκληματίας, συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και κατά συναυτουργία. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και πριν πεθάνει, κατάφερε να πει στην κόρη της και στην αστυνομία τι είχε συμβεί. Παρότι καλυμμένη με εγκαύματα, η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, ο δράστης την έφτασε, την σταμάτησε και τη σκότωσε με γυμνά χέρια.

Διαβάστε επίσης: Λαύριο – Ολυμπιακός 75-93: Έβγαλε την υποχρέωση με Βεζένκοφ και Βιλντόζα

Χιλιάδες γυναίκες δεν εμπιστεύονται τους άντρες

Το περιστατικό συνέβη στην ύπαιθρο της Gravina di Puglia (Μπάρι) . Ένας 65χρονος άνδρας, με ποινικό μητρώο για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας και του ατόμου, συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και σε βαθμό κακουργήματος. Το όνομά του είναι Τζουζέπε Λακάρπια.

Νοσηλεύτηκε και πριν ξεψυχήσει μίλησε στην αστυνομία και την κόρη της

Το θύμα, 60 ετών, ονομαζόταν Μαρία Αρκάντζελα Τουρτούρο. Τα γεγονότα συνέβησαν χθες, η γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο πριν πεθάνει ήταν σε θέση να πει τι συνέβη στην κόρη της και στην αστυνομία. «Ήθελε να με σκοτώσει, έβαλε τα χέρια του στο λαιμό μου, με κλείδωσε στο φλεγόμενο αυτοκίνητο», αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπε η εξηντάχρονη.

Σύμφωνα με την αρχική αναπαράσταση της αστυνομίας, ο άνδρας έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η σύζυγός του, η οποία ωστόσο κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο με μερικά εγκαύματα στο σώμα της. Ήθελε να προσομοιώσει ατύχημα, να «σκηνοθετήσει τροχαίο», αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε εκείνο το σημείο της επιτέθηκε, ακινητοποιώντας την σε ύπτια θέση στην άσφαλτο, συνθλίβοντάς την με το βάρος του σώματός του και των χεριών του και πιέζοντας ένα γόνατο στην κοιλιά της. Και έτσι της προκάλεσε κατάγματα στο στέρνο και στα πλευρά, προκαλώντας συμπίεση της καρδιάς και επακόλουθο θάνατο, ο οποίος επήλθε στο νοσοκομείο.

Νόμιζαν πως σταμάτησαν σε τροχαίο και ήταν γυναικοκτονία

Κάποιοι μάρτυρες είδαν το περιστατικό, μια κοπέλα που ήταν με το φίλο της τράβηξε βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο. Νόμιζαν ότι αντιμετώπιζαν ένα τροχαίο ατύχημα με ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο και είχαν σταματήσει για να καλέσουν βοήθεια, αντί γι’ αυτό έγιναν μάρτυρες μιας δολοφονίας. Το βίντεο δείχνει την άγρια επίθεση με τον άνδρα να βρίσκεται πάνω στη γυναίκα, που ήταν πεσμένη στο έδαφος, ο οποίος την έδερνε με μανία.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από το βίντεο, η γυναίκα φαίνεται πεσμένη στο έδαφος, ενώ το αυτοκίνητο, λίγα μέτρα πιο πέρα, καίγεται. Ο άνδρας φαίνεται επίσης, πιθανότατα καβάλα πάνω της, να την σπρώχνει με δύναμη και να της επιτίθεται με τα χέρια του στο σώμα και το στήθος. Το θύμα λέγεται ότι φώναξε και ζήτησε βοήθεια.

Οι τρεις νεαροί άνδρες που βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή φέρονται να του ζήτησαν να σταματήσει, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα φώτα του αυτοκινήτου που αναβοσβήνουν. Ωστόσο, ο σύζυγος προφανώς σταμάτησε μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνέχισε τη δράση του , η οποία δυστυχώς αποδείχθηκε μοιραία.

Στη φυλακή για τον τραυματισμό του γιου του

Ο 65χρονος, σύμφωνα με τη Repubblica, είχε βρεθεί στη φυλακή, πριν από σχεδόν 15 χρόνια, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον γιο του, ο οποίος είχε παρέμβει για να διευθετήσει έναν καυγά μεταξύ των γονιών του. Σε εκείνη την περίπτωση, ο πατέρας φέρεται να τον τραυμάτισε με μαχαίρι και φυλακίστηκε.

Σήμερα επρόκειτο να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, αφού τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο για νευρολογικά προβλήματα.

Η Ιταλία εμφανίζει ένα πολύ υψηλό ποσοστό γυναικοκτονιών, με περισσότερα περιστατικά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάθε μήνα.

Προαναγγελθείσα γυναικοκτονία «Η μητέρα μου είπε ότι ένιωθε ότι θα τη σκότωνε»

«Η μαμά μου είπε ότι ένιωθε ότι θα τη σκότωνε», είπε μία από τις κόρες του ζευγαριού. Ήταν εκείνη που είπε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της ήταν συχνά βίαιος και ότι τρεις φορές η μητέρα της είχε καταλήξει στο νοσοκομείο εξαιτίας των επιθέσεων.

«Ήταν βίαιος, συνήθιζαν να χτυπιούνται μέχρι θανάτου», είπε για τους καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού στο σπίτι. φαίνεται ότι οι καβγάδες συχνά προκαλούνταν από τα χρέη που είχε η επιχείρηση του 65χρονου, η οποία ειδικευόταν στην εκτροφή αγελάδων και την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. το θύμα συχνά έφευγε από τη συζυγική στέγη για να βρει καταφύγιο στο σπίτι των κοριτσιών της.

«Έμενε μαζί μου ή με την αδελφή μου για δέκα ημέρες και μετά επέστρεφε στο σπίτι», ανέφερε μία από τις κόρες.

Πηγές: ANSA, La Repubblica, Fanpage.it

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από