Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Μεγάλος νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης – Σάρωσε την Κρήτη με 61,87%

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Μεγάλος νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης – Σάρωσε την Κρήτη με 61,87%

Πάνω από 300.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στέλνοντας στον δεύτερο γύρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi) είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καθώς, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, έλαβε το 29,64% των ψήφων που τον ανέδειξαν στη πρώτη θέση.

Πάνω από 300.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου, μετά και την ωριαία παράταση που δόθηκε στην ψηφοφορία.

Στον δεύτερο γύρο, ο κ. Ανδρουλάκης θ’ αναμετρηθεί με τον Χάρη Δούκα, που κατετάγη δεύτερος παίρνοντας το 21,42% των ψήφων.

Τρίτος ήταν ο Παύλος Γερουλάνος με 21,12%, τέταρτη η Αννα Διαμαντοπούλου με 19,52% και ακολούθησαν ο Μιχάλης Κατρίνης με 6,03% και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,29%.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους – μας δίνουν ελπίδα» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για την προεκλογική εκστρατεία με πολιτικό πολιτισμό. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες απομένουν έως την επόμενη Κυριακή. Την επόμενη Κυριακή, το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, πιο δυνατό» πρόσθεσε.

Χωρίς αντίπαλο στην Κρήτη

Σαρωτική ήταν η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη όπου έλαβε το 61,87% των ψήφων καθώς και στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας.

Ο Χάρης Δούκας στον Δήμο Αθηναίων βγήκε τρίτος με 19,64%, με τον Παύλο Γερουλάνο να έρχεται πρώτος με 31,5% και την Αννα Διαμαντοπούλου δεύτερη με 22,01%.

Ο Χάρης Δούκας βγήκε πρώτος στην Περιφέρεια Ηπείρου με 30,94% ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου ήρθε πρώτη στην Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής με 29,11% και στην A’ και B’ Θεσσαλονίκης με ποσοστό 26,98%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Μιχάλης Κατρίνης πήρε την πρωτιά με 26,09% ενώ ο Παύλος Γερουλάνος αναδείχτηκε στην πρώτη θέση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 31,98% και στην Περιφέρεια Αττικής (ε.τ. 227/228) με 27,18%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ