Οι Χούθι λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση με drones στο Ισραήλ

Οι Χούθι λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση με drones στο Ισραήλ

«Τα drones πέτυχαν τον στόχο τους χωρίς ο εχθρός να καταφέρει να τα αναχαιτίσει ή να τα καταρρίψει», υποστήριξε ο εκπρόσωπος των Χούθι

Οι Χούθι λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση με drones στο Ισραήλ. Οι Χούθι διεξήγαγαν “στρατιωτική επιχείρηση εναντίον σημαντικού στόχου στην περιοχή της Γιάφας (σ.σ.συνοικία του Τελ Αβίβ) στην κατεχόμενη Παλαιστίνη με αριθμό drones”, δήλωσε ο στρατιωτικός του εκπρόσωπος Γιαχία Σαρί, χωρίς να διευκρινίζει πότε σημειώθηκε η επίθεση.

“Τα drones πέτυχαν τον στόχο τους χωρίς ο εχθρός να καταφέρει να τα αναχαιτίσει ή να τα καταρρίψει”, πρόσθεσε.

Τι λένε οι IDF

Οι IDF ανέφεραν νωρίτερα ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία πάνω από τη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών του κεντρικού Ισραήλ. Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκαν δύο ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη θάλασσα, ένα εκ των οποίων καταρρίφθηκε και ένα δεύτερο το οποίο προσγειώθηκε σε ανοιχτή περιοχή, σύμφωνα με τον στρατό.

Στο δεύτερο περιστατικό, οι σειρήνες ήχησαν στην κεντρική πόλη Μπατ Γιαμ.

Δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, σύμφωνα με τις IDF.

Την Τετάρτη οι Χούθι είχαν ανακοινώσει ότι εκτόξευσαν τρεις πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, μία ημέρα μετά την ιρανική επίθεση με δεκάδες πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Οι σιίτες αντάρτες, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, ανήκουν στον “άξονα της αντίστασης” εναντίον του Ισραήλ, όπως αποκαλεί η Τεχεράνη τα κινήματα που στηρίζει στην περιοχή, μεταξύ των οποίων η παλαιστινιακή Χαμάς, η λιβανέζικη Χεζμπολάχ και ιρακινές οργανώσεις.

Από την αρχή του πολέμου στη Γάζα οι Χούθι διεξάγουν τακτικά επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και ισραηλινών συμφερόντων πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ