Άγιος Παντελεήμονας: Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ

Άγιος Παντελεήμονας: Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ

Ο θάνατος του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ μέσα στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις - Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για τον θάνατο του μετανάστη από το Πακιστάν και διανομέα, Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η ΚΕΕΡΦΑ είχε ζητήσει να αναλάβει την υπόθεση ο Συνήγορος του Πολίτη και να μην παραμείνει η έρευνα στο ίδιο το ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα

Διαβάστε επίσης: Μαρινέλλα: Συνεχίζει τη μάχη για την υγεία της η σπουδαία ερμηνεύτρια – Κρίσιμα τα επόμενα δύο με τρία 24ωρα

Την εντολή έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και στόχος της απόφασης αυτής είναι «να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να μη μείνει καμία απολύτως σκιά», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ΕΛ.ΑΣ, σε ανακοίνωσή της είχε γνωστοποιήσει ότι: «Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου Ιατροδικαστή.

Τέλος, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση».

Απόπειρα συγκάλυψης έχει καταγγείλει η ΚΕΕΡΦΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης, ενώ είχε ήδη ζητήσει να αναλάβει την έρευνα ο Συνήγορος του Πολίτη, όπως και τελικά έγινε.

«Θα απαντήσει η καθοδηγούμενη από τον Χρυσοχοΐδη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ το ερώτημα: Αν παραδέχεται ότι ο Μοχάμεντ Καμράν είχε μόνο ένα τραύμα στο πρόσωπο όταν τον συνέλαβαν, τότε ποιοι του προκάλεσαν τα ατέλειωτα τραύματα σε όλο το σώμα που τον οδήγησαν στο τάφο;

Ποιον κοροϊδεύετε με τέτοιες προκλητικές και κενές λογικής προσπάθειες να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα;

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν που διέπραξαν το έγκλημα τους μέσα στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

Η αστυνομική βία στην Ελλάδα δεν θα μείνει ατιμώρητη όπως δεν έμεινε ατιμώρητη η ναζιστική βία της Χρυσή Αυγής».

Υπενθυμίζεται ότι νέα διαδήλωση, μετά από αυτές που έγιναν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οργανώνεται το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Βικτωρίας στις 14:30 η ώρα και θα καταλήξει στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ