Μαρινέλλα: Συνεχίζει τη μάχη για την υγεία της η σπουδαία ερμηνεύτρια – Κρίσιμα τα επόμενα δύο με τρία 24ωρα

Μαρινέλλα: Συνεχίζει τη μάχη για την υγεία της η σπουδαία ερμηνεύτρια – Κρίσιμα τα επόμενα δύο με τρία 24ωρα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο οργανισμός της Μαρινέλλας ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο οι επόμενες ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της υγείας της.

Παρατείνεται η αγωνία για την εξέλιξη της υγείας της σπουδαίας ερμηνεύτριας του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλας, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Υγεία» έπειτα από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Ηρώδειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, πρόκειται για «σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία)» με τη Μαρινέλλα να νοσηλεύεται από την πρώτη στιγμή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Διαβάστε επίσης: Η πιο δύσκολη «μάχη» και δύο… πρέπει

Οι τελευταίες πληροφορίες των γιατρών κάνουν λόγο για «σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση» με τα επόμενα δύο με τρία 24ωρα να θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά. Μάλιστα, οι γιατροί επισημαίνουν πως το γεγονός ότι ο οργανισμός της ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή είναι θετικό, όπως και το ότι έχει ανοίξει τα μάτια της.

Σημειώνεται πως η Μαρινέλλα λίγες ώρες πριν τη συναυλία της το βράδυ της Τετάρτης (25/9) στο Ηρώδειο είχε παραπονεθεί για έντονο πονοκέφαλο.

Βίντεο με την Μαρινέλλα να ερμηνεύει a capella στην έναρξη της συναυλίας:

«Έσπασε αγγείο και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία της υγείας της σπουδαίας ελληνίδας τραγουδίστριας αναφέροντας —μεταξύ άλλων— πως ακόμη κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, και πως πρέπει να περάσουν ακόμη 2 με 3 24ωρα.

«Αυτήν την στιγμή, η δυνατή Μαρινέλλα παλεύει με τη φαρμακευτική αγωγή. Είναι κρίσιμες και δύσκολες ώρες, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι πρόκειται να γίνει»

«Η διάγνωση είναι ότι έκανε εγκεφαλική αιμορραγία (…) που σημαίνει ότι έσπασε αγγείο και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα εγκεφαλικά χωρίζονται, αυτά που είναι αιμορραγικά και αυτά που είναι ισχαιμικά. Το πιο σοβαρό είναι το αιμορραγικό. Η ουσία είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε ούτε σήμερα ούτε αύριο, ήδη έκλεισε το πρώτο 24ωρο, θα περιμένουμε 2 – 3 και μετά για την σταθεροποίηση, εκεί εστιάζουμε. Σημαίνει ότι δεν επεκτείνεται η αιμορραγία, δεν έχει κάνει άλλη επιπλοκή. Περιμένουμε να δούμε μέχρι το τρίτο 24ωρο απεικονιστικά πού βρίσκεται, αν είναι στάσιμη», είπε αρχικά η κ. Παγώνη.

«Έχουμε έναν φόβο για τη Μαρινέλλα»

«Αυτήν την στιγμή, η δυνατή Μαρινέλλα παλεύει με τη φαρμακευτική αγωγή. Είναι κρίσιμες και δύσκολες ώρες, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι πρόκειται να γίνει. Θα περιμένουμε. Οι συνάδελφοί μου κάνουν ό,τι μπορούν, η φαρμακευτική αγωγή είναι συγκεκριμένη σε αυτές τις περιπτώσεις, από εκεί και πέρα ο οργανισμός περιμένουμε να ανταπεξέλθει», πρόσθεσε.

«Έχουμε έναν φόβο. Τα άτομα νέας ηλικίας αγωνίζονται πάνω σε αυτά τα θέματα τελείως διαφορετικά από έναν άνθρωπο που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, όμως ο κάθε οργανισμός είναι ιδιαίτερος, ο κάθε οργανισμός παλεύει και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα επόμενα 24ωρα την σταθεροποίηση και μετά την εξέλιξη», συμπλήρωσε.

«Ας αφήνουμε τον ασθενή λίγο στην ησυχία της να παλέψει. Καταλαβαίνω την αγωνία, την αγάπη του κόσμου, αλλά αυτές οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για έναν οργανισμό», σημείωσε η κ. Παγώνη.

Σχετικά με την έλευση του ασθενοφόρου στον χώρο του Ηρωδείου, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Το ότι το ασθενοφόρο πήγε σε 40 λεπτά με τέτοιο κόσμο εκεί μέσα για να μεταφερθεί ένα περιστατικό με μεγάλη προσοχή, νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να το σχολιάσουμε. Δεν μπορούσε νωρίτερα να φτάσει με τέτοιο κόσμο και να γίνει όλη αυτή η ιστορία. Και να πήγαινε πιο νωρίς, το αγγείο είχε σπάσει, η αιμορραγία ήταν. Ήδη είχε συμπτώματα».

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη:

Τι πρέπει να προσέχουμε

«Στα εγκεφαλικά επεισόδια υπάρχουν παράγοντες που τους γνωρίζουμε, όπως πχ. μπορεί μια υψηλή πίεση, ο πρώτος παράγων, να δημιουργήσει ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό. Πρέπει να προσέχουμε τους προδιαθεσικούς παράγοντες. Μην ξεχνάτε ότι τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι η τρίτη αιτία θανάτου. Θα πρέπει τους προδιαθεσικούς παράγοντες να τους ρυθμίζουμε. Μπορούμε προληπτικά να ρυθμίζουμε», εξήγησε η κ. Παγώνη.

Όσο για το σύμπτωμα που είχε η Μαρινέλλα πριν ανέβει στην σκηνή, η γιατρός είπε: «Ήδη ξεκίνησε ένα σύμπτωμα που είναι βασικό στα αιμορραγικά εγκεφαλικά, η κεφαλαλγία. Από ό,τι αναφέρεται υπήρχε κεφαλαλγία πριν βγει στην σκηνή και μια αιμωδία στο πόδι, δηλαδή δεν το αισθανόταν πολύ καλά. Το στρες είναι ο χειρότερος παράγοντας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ