Νεκρό υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ από την ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο – Στους 8 οι νεκροί

Τον καταζητούμενο από τις ΗΠΑ, Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ, στόχευαν οι Ισραηλινοί

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι δυνάμεις του εξαπέλυσαν ένα «στοχευμένο πλήγμα» στη Βηρυτό, με δύο πηγές ασφαλείας να δηλώνουν στο Reuters ότι ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός είχε στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Πηγές, προσκείμενες στη Χεζμπολάχ, τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Ιμπραχίμ Ακίλ, ηγέτης της δύναμης αλ-Ραντουάν, της επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος.

Διαβάστε επίσης: Από τον Πασχαλάκη στον Ροντινέι: Όλες οι ανανεώσεις των Κυπελλούχων Ευρώπης επί εποχής Μεντιλίμπαρ

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Μία από τις πηγές ανέφερε ότι ο Ακίλ, ότι σκοτώθηκε μαζί με μέλη της επίλεκτης μονάδας του την ώρα που είχαν συνάντηση

«Το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τον ηγέτη της δύναμης Alαλ-Ραντουάν, Ιμπραχίμ Ακίλ, ο οποίος σκοτώθηκε», τόνισε η πηγή. Αυτός ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ ήταν καταζητούμενος από τις ΗΠΑ.

Αναφορές από τον Λίβανο, σημείωσαν πως ισραηλινά μαχητικά «χτύπησαν» τέσσερις φορές σε γειτονιά στα νότια της Βηρυτού, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επίθεση είχε στόχο, μεταξύ άλλων, ένα κτίριο που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ.

Επίθεση με 150 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 14:30 ώρα Ελλάδος, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ρουκέτες προς τον βόρειο Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Η σιιτική οργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ισραήλ, με τις περίπου 150 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν ή τις ακριβείς τοποθεσίες των στόχων.

Η επίθεση αυτή έρχεται ως απάντηση στους εντατικούς νυχτερινούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, με στόχο εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ. Η ένταση κλιμακώνεται στη μεθόριο των δύο χωρών, με τις αμοιβαίες επιθέσεις να αυξάνονται καθημερινά, ενώ ο διεθνής παράγοντας ανησυχεί για τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης.

Αντίποινα

Οι αρχές του Ισραήλ ανέφεραν νωρίτερα έναν ελαφρύ τραυματισμό μετά από εκτόξευση ρουκετών στην βόρεια περιοχή της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας στην πλατφόρμα Telegram, σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις σε διάφορες τοποθεσίες. Πυροσβέστες έχουν σπεύσει στα σημεία των εκρήξεων, όπου προσπαθούν να ελέγξουν τις πυρκαγιές που ξέσπασαν εξαιτίας των ρουκετών.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μοιράστηκε πλάνα από «το βόρειο Ισραήλ αυτή τη στιγμή μετά από εντατικά πυρά πυραύλων της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο προς το Ισραήλ». «Μην κάνετε κανένα λάθος: εκείνοι που βλάπτουν τον λαό του Ισραήλ θα πληρώσουν το τίμημα», ανέφερε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από