Ιωάννινα: Πέθανε ο 19χρονος που είχε αυτοπυροβοληθεί – Η οικογένεια δώρισε όργανά του

Ιωάννινα: Πέθανε ο 19χρονος που είχε αυτοπυροβοληθεί – Η οικογένεια δώρισε όργανά του

Ήπαρ και νεφροί ταξιδεύουν από τα Ιωάννινα στην Αθήνα καθώς σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας βρέθηκαν συμβατοί ασθενείς.

Έχασε την μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 19χρονος που πριν από τρεις εβδομάδες είχε αυτοπυροβοληθεί στο σπίτι της γιαγιάς του συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων.

Οι γονείς του 19χρονου που αυτοπυροβολήθηκε και κατέληξε έπειτα από τρεις εβδομάδες δώρισαν το ήπαρ και τους νεφρούς του

Διαβάστε επίσης: Δήμος Νέας Σμύρνης: Επίσημα μέλος στην «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων»

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ο 19χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε διακομισθεί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων χωρίς όμως στο διάστημα αυτό να παρουσιάσει κανένα σημάδι βελτίωσης.

Δυστυχώς, νωρίς σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πέθνος τους οικείους του. Μέσα στον βαρύ πόνο της, παρ’ όλα αυτά, η οικογένειά του βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει σε μια υπέρτατη πράξη αγάπης και να δωρίσει τα όργανά του.

Μία ομάδα γιατρών έφτασε από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και προχώρησε στη λήψη του ήπατος, ενώ η ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προχώρησε στη λήψη των νεφρών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήπαρ και νεφροί ταξιδεύουν στην Αθήνα καθώς σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας βρέθηκαν συμβατοί ασθενείς.

Το οπλοστάσιο που έκρυβε το σπίτι

Ο αυτοπυροβολισμός του 19χρονου αποκάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο με πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, όλμους και χειροβομβίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το πολεμικό υλικό εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων στο πλαίσιο της προανάκρισης για τον τραυματισμό του νεαρού.

Ο 19χρονος είχε διακομιστεί νωρίτερα από το διαμέρισμα και έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία τραύματος από πυροβόλο όπλο. Στο πλαίσιο των προανακριτικών ενεργειών για τη διακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε ο τραυματισμός του, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο σπίτι με τη συνδρομή και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου όπου εντοπίστηκαν τα όπλα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει και σε δύο συλλήψεις συγγενών του 19χρονου. Πρόκειται για δύο θείους του, έναν 51χρονο και έναν 50χρονο στρατιωτικό που υπηρετεί στην Αεροπορία. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ