Λίβανος: Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ ζητά άμεση αποκλιμάκωση

Λίβανος: Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ ζητά άμεση αποκλιμάκωση

Ο Λίβανος παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά τις φονικές εκρήξεις συσκευών ενδοεπικοινωνίας - Φόβος για περιφερειακή κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον νότιο Λίβανο ζήτησε σήμερα αποκλιμάκωση ύστερα από τη μεγάλη όξυνση των εχθροπραξιών στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ, όπου το Ισραήλ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.

Η δύναμη UNIFIL κατέγραψε «ισχυρή εντατικοποίηση των εχθροπραξιών κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής» και σε όλη την περιοχή των επιχειρήσεών της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Αντρέα Τενέντι στο Reuters.

Διαβάστε επίσης: Στον… αστερισμό του Παυλίδη: Το «all-around» ντεμπούτο στο Champions League (vid)

«Ανησυχούμε με την αυξημένη κλιμάκωση κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής και καλούμε άμεσα όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν», δήλωσε.

Η Γαλάζια Γραμμή αναφέρεται στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.

Ασθενοφόρο μεταφέρει τραυματίες την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου μετά τις φονικές εκρήξεις στον Λίβανο.

Οι IDF κατέστρεψαν συστήματα εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη το βράδυ ότι διεξήγαγαν νέα σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών στον νότιο Λίβανο, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως συστήματα εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ, που κατ’ αυτές ήταν «έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως (…) εναντίον της ισραηλινής επικράτειας», άλλα οπλικά συστήματα, καθώς και «τρομοκρατικές υποδομές».

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία «έπληξε περίπου 100 εκτοξευτήρες» και «άλλες τρομοκρατικές υποδομές», σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου, που υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να «κατεδαφίζει υποδομές και δυνατότητες» του σιιτικού κινήματος για να «υπερασπίσει το κράτος του Ισραήλ».

Εξάλλου, το πυροβολικό έπληξε την περιοχή Νακούρα του Λιβάνου και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ επέμεινε πως οι επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ «θα συνεχιστούν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ