Μακελειό στην Τζόρτζια: Αντιμέτωπος με 180 χρόνια φυλάκιση ο πατέρας του 14χρονου

Μακελειό στην Τζόρτζια: Αντιμέτωπος με 180 χρόνια φυλάκιση ο πατέρας του 14χρονου

«Εγώ το έκανα» φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη προς τους αστυνομικούς, μόλις τον συνέλαβαν

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία σε σχολείο της Τζόρτζια των ΗΠΑ, την περασμένη Τετάρτη (4/9).

O 14χρονος Κολτ Γκρέι εισέβαλλε στο λύκειο Apalachee και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας δύο καθηγητές και δύο μαθητές, ενώ τραυματίστηκαν άλλα εννέα άτομα.

«Εγώ το έκανα» φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του ανήλικου δράστη προς τους αστυνομικούς, μόλις τον συνέλαβαν. Εις βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τέσσερις ανθρωποκτονίες και θα δικαστεί σαν ενήλικας.

Ο πατέρας του, Κόλιν Γκρέι, επίσης κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σκληρή συμπεριφορά έναντι ανηλίκου, σε μια προσπάθεια να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη οι γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα με τα οποία εξαπολύουν επιθέσεις.

Ο διευθυντής του GBI, Κρις Χόσεϊ, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι «αυτές οι κατηγορίες συνδέονται άμεσα με τις ενέργειες του γιου του» και το γεγονός ότι «επέτρεψε εν γνώσει του στον 14χρονο να κατέχει όπλο».

Σύμφωνα με πηγές της New York Post, ο 54χρονος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι έδωσε ο ίδιος στον γιο του το όπλο, ένα τουφέκι τύπου AR-15, τον περασμένο Δεκέμβριο ως δώρο Χριστουγέννων.

Βάσει του νόμου της Τζόρτζια για την οπλοκατοχή, οι ανήλικοι απαγορεύεται να έχουν όπλα, αλλά δεν υπάρχει ελάχιστη ηλικία για την κατοχή καραμπίνας ή κυνηγετικού όπλου στην πολιτεία.Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης στο δικαστήριο, ο δικαστής είπε στον Κόλιν Γκρέι ότι αντιμετωπίζει έως και 180 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, όπως αναφέρει το CBS.

Η μητέρα του είχε τηλεφωνήσει στο σχολείο λεπτά πριν την επίθεση

Εν τω μεταξύ, η μητέρα του 14χρονου δράστη το πρωί της ημέρας που συνέβη η τραγωδία -και μάλιστα πριν την αιματηρή επίθεση- είχε τηλεφωνήσει στο σχολείο και μιλώντας με έναν σχολικό σύμβουλο, του είχε πει ότι υπάρχει μια «εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη», ανέφερε η εφημερίδα Washington Post.

Η Μάρσι Γκρέι δήλωσε ότι ζήτησε από τον σχολικό σύμβουλο να βρει αμέσως τον γιο της Κολτ, σημείωσε η εφημερίδα.

Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Μάρσι Γκρέι, τα οποία δόθηκαν στην Washington Post από συγγενή της, δείχνουν ότι η γυναίκα είχε τηλεφωνική συνομιλία με κάποιον στο λύκειο Apalachee στο Γουίντερ της Τζόρτζια επί 10 λεπτά, στις 09:50 τοπική ώρα, περίπου μισή ώρα προτού ο γιος της ξεκινήσει την επίθεση.

Η Γκρέι αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποιο λόγο πήρε τηλέφωνο στο σχολείο του γιου της, αλλά σημείωσε στην εφημερίδα χθες Σάββατο ότι έχει ενημερώσει για την ενέργειά της τις Αρχές που ερευνούν την τραγωδία. Εξάλλου, δήλωσε ότι νιώθει συμπόνια «για τον πόνο και τα δεινά» που περνούν τα θύματα και οι οικογένειές τους.

Μέλος του διοικητικού προσωπικού του λυκείου πήγε στην αίθουσα, όπου ο Κολτ Γκρέι θα έπρεπε να παρακολουθεί μάθημα μαθηματικών, αλλά ο 14χρονος δεν βρισκόταν εκεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ