ΣΥΡΙΖΑ: Σε αχαρτογράφητα νερά μετά την ήττα Κασσελάκη – Έκτακτο συνέδριο και εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αχαρτογράφητα νερά μετά την ήττα Κασσελάκη – Έκτακτο συνέδριο και εκλογές

Μετά την ήττα Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε ταραχώδη νερά. Σε δύο εβδομάδες συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για να οριστεί έκτακτο συνέδριο και εκλογές - Στη ΔΕΘ ο Παππάς

Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση το Σάββατο τα μέλη της ΚΕ ψήφισαν σήμερα για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, που υπερψηφίστηκε με 163 ψήφους, αποτέλεσμα που δεν περίμενε ούτε η εσωκομματική αντιπολίτευση. Ο κ. Κασσελάκης οργισμένος καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον όσων τον αμφισβήτησαν και είπε ότι θα λογοδοτήσει και θα απευθυνθεί όπως πάντα στη βάση.

Η Κεντρική Επιτροπή συνέχισε τη συνεδρίαση για να βγάλει τον οδικό χάρτη των επόμενων κινήσεων, καταλήγοντας όμως σε άτολμες και χρονοβόρες αποφάσεις παρά την αλλαγή των ισορροπιών στο καθοδηγητικό κομματικό όργανο. Κερδίζοντας προφανώς χρόνο για να ζυγιάσουν καταστάσεις, συσχετισμούς, συμμαχίες και να μοιράσουν εκ νέου την πίτα.

Διαβάστε επίσης: Αποθεώσε… σουβλατζίδικο ο Φουρνιέ: «Αυτό ήταν απίστευτο»

Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και σε 15 ημέρες η Κεντρική Επιτροπή που θα αποφασίσει για τη διεξαγωγή συνεδρίου και των εκλογών. Προλαβαίνοντας ίσως κινήσεις από την πλευρά Κασσελάκη υπογραμμίστηκε ότι τα όργανα δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα της πρότασης μομφής.

Το κόμμα στη ΔΕΘ θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Παππάς, του οποίου ο ρόλος στις νέες ισορροπίες μένει να φανεί.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε, αναμένεται η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, που πλέον είναι μέλος του κόμματος.

Δείτε όλα όσα συνέβησαν

Δηλώσεις Παππά – «Το καταστατικό είναι το Σύνταγμά μας»

Ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ΚΕ δήλωσε ότι υπάρχει υψηλό αίσθημα ευθύνης σε όλα τα μέλη για να διεξαχθούν όλα με βάση το καταστατικό που το χαρακτήρισε ως «Σύνταγμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΕ αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα για τη διεξαγωγή νέας συνεδρίασης της ΚΕ σε δύο εβδομάδες, είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι κανένας δεν θα αποκλειστεί από τις διαδικασίες.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει για τον χαρακτήρα του συνεδρίου και εάν εκεί θα επικυρωθούν απλώς οι υποψηφιότητες.

Αδυναμία 87 και Πολάκη να επιταχύνουν τις διαδικασίες

Μετά την ήττα Κασελάκη, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει ξανά σε μια διαδικασία συζητήσεων επί συζητήσεων καθώς θα χρειαστούν συνεδριάσεις οργάνων μέχρι να φτάσουμε στο συνέδριο που πιθανόν θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες.

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΕ προσανατολίζεται στο να μη θέσει θέμα ανατροπής της τωρινής απόφασης στο επερχόμενο συνέδριο, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο οδικός χάρτης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα Κασσελάκη – Στη ΔΕΘ ο Παππάς

Μετά την ήττα Κασσελάκη με την υπερψήφιση της πρότασης μομφής με 163 έναντι 120 ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς συνέδριο το οποίο θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες για την ηγεσία, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστές οι προθέσεις του νυν προέδρου.

Άμεσα θα συνεδριάσει η ΠΓ του κόμματος και σε διάστημα δύο εβδομάδων από τότε θα συγκληθεί εκ νέου η ΚΕ όπου θα αποφασιστεί η ημερομηνία του συνεδρίου.

Στη ΔΕΘ θα πάει με εξουσιοδότηση της ΚΕ ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς, με εξουσιοδότηση της ΚΕ.

Θα πάει στη ΔΕΘ ο Κασσελάκης;

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στα πηγαδάκια της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως είναι αυτό που θέλει να ανέβει στη ΔΕΘ για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τον πρωθυπουργό.

Αποχώρησε οργισμένος ο Στέφανος Κασσελάκης – Οι γραφειοκράτες φόρεσαν κουκούλες στα μέλη της ΚΕ

Ένα λεπτό διήρκησε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που επεφύλασσαν ήττα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος δεν ανακοίνωσε τις προθέσεις του, άρα μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν θα προκηρύξει άμεσα εκλογές ή αν θα επιμείνει πρώτα στη διεξαγωγή συνεδρίου για να τεθεί εκ νέου το ζήτημα εάν το κόμμα θα προσφύγει σε κάλπες.

Με σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε εναντίον της εσωκομματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι η «κομματική γραφειοκρατία δεν αποδέχεται την εντολή των μελών».

Έκανε λόγο για «νομενκλατούρα του κόμματος που επιστράτευσε διεργασίες που δεν ανήκουν στην Αριστερά φορώντας στα μέλη της ΚΕ κουκούλα», επιτιθέμενος ουσιαστικά στον τρόπο που επελέγη για να διεξαχθεί η ψηφοφορία με κάλπες και όχι με ανάταση χεριών.

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι από την πρώτη μέρα που εξελέγη πρόεδρος «ζει τη μομφή» ενώ τώρα «αισθάνεται λυτρωμένος».

Στη συνέχεια αποχώρησε και πάλι υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του με τους συνεργάτες του να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη συνεδρίαση της ΚΕ.

Έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης – Ζω τη μομφή από την πρώτη μέρα που έγινα πρόεδρος

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε στον χώρο του συνεδρίου υπό χειροκροτήματα υποστηρικτών του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «ζω τη μομφή από την πρώτη μέρα που έγινα πρόεδρος» και πρόσθεσε ότι «είναι πρωτοφανές η κομματική ηγεσία να μη δέχεται τη βούληση των μελών του κόμματος».

Ένταση και τεταμένο κλίμα εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της απόφασης

Τεταμένο κλίμα και εκνευρισμός υπάρχει ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ενώ δεν λείπει ο εκνευρισμός σε υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη.

Τα μέλη της ΚΕ στην αίθουσα της καταμέτρησης – Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος

Πέρασε η πρόταση μομφής

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση μομφής υπερψηφίστηκε από τα μέλη της ΚΕ και μάλιστα με άνετη πλειοψηφία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπέρ ψήφισαν πάνω από 160 ενώ κατά γύρω στους 120.

Η εφορευτική επιτροπή κάλεσε το προεδρείο της ΚΕ να μπει στην αίθουσα για να του ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Πηγή: IN.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ