Καιρός: Ξεκινά τριήμερο με καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Ξεκινά τριήμερο με καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο καιρός θα αλλάξει απότομα αφού από το «μακρύ καλοκαίρι» θα περάσουμε σε μπόρες και καταιγίδες - Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη»

Από σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου ξεκινάει τριήμερο με μπόρες και καταιγίδες σε μια σειρά περιοχές αφού ο καιρός θα αλλάξει απότομα εξαιτίας του φαινομένου της «Ψυχρής Λίμνης» που έρχεται από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς εξηγεί σε ανάρτησή του τι είναι αυτό το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα κι άλλες φορές.

«Ο όρος #ΨυχρήΛίμνη αποτελεί μετάφραση του όρου #ColdPool (ακριβέστερα θα ήταν ‘Ψυχρή Πισίνα’). Αυτή λοιπόν η ψυχρή λίμνη αποτελεί μια ψυχρή περιοχή που περιβάλλεται από θερμές μάζες. Η ύπαρξη ψυχρών αερίων μαζών πάνω από θερμές και υγρές αέριες μάζες κοντά στο έδαφος οδηγεί στη δημιουργία αστάθειας. Η αστάθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία των καταιγίδων, ενώ οι άλλες δύο προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη υγρών αερίων μαζών και ένα αίτιο ανύψωσης των αερίων μαζών», σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα ο ίδιος στη σχετική ανάρτησή του στο Χ.

Ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου, με δική του ανάρτηση στο Facebook, αποτυπώνει σε χάρτη ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από μπόρες ή καταιγίδες από σήμερα Πέμπτη.

Δείτε τον χάρτη:

100 ώρες αστάθειας

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος επισήμανε στο MEGA ότι τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα, τονίζοντας πως τον προβληματίζει η έντονη αστάθεια που δείχνει το φαινόμενο. O ίδιος είπε ότι έρχονται 100 ώρες αστάθειας. Συνέστησε περιορισμό των μετακινήσεων καθώς σε κάποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ