Πρόβλεψη – σοκ: «Έρχεται μεγασεισμός που θα φτάσει τα 9 Ρίχτερ στις επόμενες 48 ώρες»

Πρόβλεψη – σοκ: «Έρχεται μεγασεισμός που θα φτάσει τα 9 Ρίχτερ στις επόμενες 48 ώρες»

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί σεισμός μεγέθους από 6 έως 9 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα, στη Ρωσία, σύμφωνα με τους σεισμολόγους

Μεγάλος σεισμός μέσα στις επόμενες δύο ημέρες είναι πιθανό να χτυπήσει τη Ρωσία!

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί σεισμός μεγέθους από 6 έως 9 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα, στη Ρωσία, σύμφωνα με τους σεισμολόγους.

Διαβάστε επίσης: Κινήσεις με… εμπειρία στη Euroleague: Οι σπουδαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού (vids)

Αναμένεται σεισμός που μπορεί να φτάσει έως και 9 ρίχτερ!

Η προειδοποίηση προέρχεται από το γενικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας του Παραρτήματος της Άπω Ανατολής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η πιθανότητα για έναν ισχυρό σεισμό έχει αυξηθεί μετά τον σεισμό μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που καταγράφηκε την προηγούμενη ημέρα, σε απόσταση 118 χιλιομέτρων από το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι.

Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι το επίκεντρο του νέου σεισμού ενδέχεται να βρίσκεται στον κόλπο Avacha. Ένας τέτοιος σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές δονήσεις με μέγεθος έως και 9 Ρίχτερ στις περιοχές του Petropavlovsk-Kamchatsky, Yelizovo, Vilyuchinsk και Ust-Kamchatsk.

Επιπλέον, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι υπάρχει επαρκής σεισμική ενέργεια στην Καμτσάτκα για να προκαλέσει σεισμό μεγέθους 8,5-8,7 Ρίχτερ.

Advertisement

Πιθανότητα και για τσουνάμι

Στην Καμτσάτκα έχουν καταγραφεί παρόμοιοι ισχυροί σεισμοί στο παρελθόν. Το 1952, ένας υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ προκάλεσε ένα καταστροφικό τσουνάμι. Επίσημα, αναφέρθηκαν 2.300 θύματα στη Μόσχα. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να έχει κυμανθεί από 4.000 έως 14.000 άτομα.

Προειδοποίηση για ακραίο σεισμό στη χώρα μας τις επόμενες μέρες: “Αυτές είναι οι κόκκινες περιοχές στην Ελλάδα”

Η νέα πρόβλεψη του Ολλανδού μελετητή Φρανκ Χούγκερμπετς φέρνει τρόμο στην Ελλάδα, για επικείμενο μεγάλο σεισμό.

Advertisement

Ο ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς προέβη και πάλι σε μια εξαιρετικά ανησυχητική πρόβλεψη, προειδοποιώντας για έναν ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Να είναι προετοιμασμένοι οι Έλληνες

«Καθώς πλησιάζουμε στις 18-19 Αυγούστου, είναι σημαντικό να είμαστε σε επιφυλακή για έναν πιθανό μεγάλο σεισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες αυξομειώσεις, η Κρήτη, η Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο και ο Μαρμαράς βρίσκονται σε επιπλέον επιφυλακή. Μπορεί εύκολα να φτάσει το μέγεθος 7 σε αυτή την περιοχή», λέει ο Φρανκ Χούγκερμπετς

«Η πιο κρίσιμη περίοδος θα είναι πιθανότατα 20-23 Αυγούστου, αλλά μια ισχυρή δόνηση μπορεί ήδη να συμβεί περίπου στις 15-16 Αυγούστου», τονίζει σε ανάρτησή του.

Είχε προβλέψει τον σεισμό στην Τουρκία

Ο Ολλανδός ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς, που είχε προβλέψει τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία πέρυσι, προειδοποίησε την Ελλάδα πριν από 20 ημέρες για την πιθανότητα μεγάλου σεισμού. Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε σε επικείμενο σεισμό στην περιοχή των Δωδεκανήσων και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο.

Advertisement

«Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», ανέφερε ο Χούγκερμπερτς.

Σε μια δεύτερη ανάρτηση του, επανέρχεται για να προειδοποιήσει τους όσους μένουν στην Ελλάδα  «Να είσαι προσεκτικοί. Ένας ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή είναι πιθανός»!

Ο Χούγκερμπετς ισχυρίζεται ότι προβλέπει σεισμούς με βάση τις πλανητικές κινήσεις, αν και οι μέθοδοί του θεωρούνται αμφιλεγόμενες…

Το ξέσπασμα  του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

«Δήθεν πρόβλεψη σεισμού από Ολλανδό ερευνητή.

Ερευνητής δεν είναι. Είναι ερασιτέχνης που βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει. Στην αστρονομία υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι ερασιτέχνες. Στη σεισμολογία ουδείς.

Τα στοιχεία της δήθεν πρόβλεψης είναι γενικά και αόριστα.

Η μέθοδος της δήθεν πρόβλεψης βασίζεται, λέει, στις κινήσεις των πλανητών. Πουθενά δεν έχουμε δει τα χαρακτηριστικά της μεθόδου και τους υπολογισμούς.

Είχε, λέει, προβλέψει το σεισμό της Τουρκίας το 2023. Ανακριβές!

Συμπέρασμα, αναξιόπιστη ιστορία».

Πηγή: Enimerotiko.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ